Spansk media sågar Zlatan

FOTBOLL

BARCELONA. Madridtidningarna hyllar José Mourinhos Inter, medan Barcelonatidningarna skyller gårdagens förlust på domaren.

Gemensamt är att man ger Zlatan Ibrahimovic rejält underkänt för insatsen i Champions League-semifinalen.

Barcelona förlorade för första gången under Pep Guardiola-eran en match med två mål och domen i dagens tidningar är därefter.

”Barça fastnade i Mourinhos nät” skriver Marca från Madrid som berömmer den portugisiske tränarens matchstrategi, medan katalanska Sport har rubriken ”ett italiensk rån” på förstasidan och skriver att ”den portugisiske domaren, som är vän med Mourinho, gav Inter ett offsidemål och missade att ge Alves en straff mot Sneijder” men hävisning till två av matchens omdiskuterade situationer.

Zlatan Ibrahimovic gick ut i andra halvlek på San Siro, utan att ha presterat något av värde framåt och domen i tidningarna dagen därpå är därefter.

Zlatan obekväm

”Svensken såg hela tiden ut att känna sig obekväm och passerade obemärkt förbi” skriver Sport och ger Zlatan en femma av tio i betyg, där bara Dani Alves får lägre i laget.

”Offside flera gånger, konstant vårdslös i anfallsspelet och hade två konstiga karate-försök till avslut” skriver Mundo Deportivo som ger Zlatan en etta av fyra, ett betyg han delar med Sergio Busquets och Dani Alves.

Marca ger Zlatan, som ende spelare i Barcelona, en nolla i betyg, medan AS ger svensken och flera andra i Barcelona ett streck och dessutom utser Zlatan till matchens 'Vaya día' som går till en spelare som inte haft sin bästa dag.