Raiola: ”Jag ber om ursäkt...”

Backar efter påhoppet: Jag har väldigt dåligt samvete

FOTBOLL

Barcelona har svarat på Mino Raiolas ”mentalsjukhus-attack” mot Pep Guardiola.

I går kväll lade klubben ut en öppen protest på hemsidan – och fick Zlatans agent att göra en pudel.

– Jag ber Guardiola och klubben om ursäkt, säger Raiola till RAC 1.

Zlatan Ibrahimovic bänkades av Pep Guardiola i slutet av säsongen.

Det fick svenskens frispråkige agent Mino Raiola att gå till ilsken attack mot Barçatränaren.

– Om du inte spelar med en spelare efter att ha betalat 75 miljoner euro för honom borde du åka till ett mentalsjukhus, sade Raiola till Com Radio.

I går träffades Barcelonas sportsliga ledning och diskuterade agentens kritik. Efteråt publicerades en artikel på hemsidan som gick till motangrepp mot Raiolas uttalanden.

’Uppskattades inte’

– Vi uppskattade inte Mr Mino Raiolas uttalande alls. Speciellt inte tonen. Referensen till coachen är osmaklig och klubben behöver inte pengar. Vi vill inte sälja, säger vd:n Joan Oliver.

Barcelonas reaktion fick Mino Raiola att backa och göra en pudel under kvällen.

– Jag har väldigt dåligt samvete för vad jag sa om Guardiola. Jag sa aldrig att han måste åka till ett mentalsjukhus eftersom ingen så här långt sagt att de måste sälja Zlatan. Men jag kanske inte skulle använt ordet mentalsjukhus, det hade nog varit mer korrekt att säga att det ”var konstigt”, men det är ändå inte fallet, säger han i en intervju med radiokanalen RAC 1.

Vill behålla

Spanjorerna säger sig nu räkna med att behålla sin svenske anfallare.

Men inte under vilka omständigheter som helst.

– De kanske kände sig hotade av någon anledning och det kanske är därför agenten gjort de här uttalandena. Vi får se om han sa det självmant eller om spelaren visste vad han skulle säga. Om spelaren vill lämna får vi börja prata i andra termer men vi räknar med Ibra, säger presidenten Joan Laporta till Sport.