”Kan bytas bort mot Robinho”

Nya uppgifter om Zlatan i spansk media i dag

Foto: AP
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic, 28, fortsätter att kopplas ihop med Manchester City.

I dag skriver spanska Sport att en bytesaffär kan vara på gång.

Robinho, 26, till Barcelona – och Zlatan till City.

Förra veckan var representanter från den förmögna engelska klubben på plats i Barcelona för inledande förhandlingar om Yaya Touré och Zlatan Ibrahimovic. City bjöd sedan 350 miljoner kronor för svensken – ett bud som den spanska mästarklubben nobbade.

I dag skriver tidningen Sport att City även erbjöd en alternativ lösning under mötet i Katalonien. Som delbetalning för Zlatan Ibrahimovic kunde brassestjärnan Robinho tänkas ingå. Barcelona undersökte i vintras möjligheterna att köpa loss/låna Robinho från Manchester City men en överenskommelse nåddes aldrig.

Vägrar åka till England

I stället lånades den kvicke teknikern ut till Santos, där han ska vara kvar till den 4 augusti. Den brasilianska klubben har inte råd att förlänga avtalet och Robinho har enligt Sport meddelat att han vägrar åka tillbaka till Manchester så länge som Roberto Mancini basar över laget. Därför försöker City att hitta en permanent lösning i sommar för Robinho.

Erbjudandet ska ha överraskat FC Barcelona som bad om betänketid. Klubben vill först utvärdera marknaden innan ett beslut tas. Samtidigt har Zlatan Ibrahimovic förstås det sista ordet eftersom han har ett kontrakt som löper över ytterligare fyra säsonger.

Priset: 500 miljoner

Barcelona vill ha 500 miljoner kronor för svensken medan City i vintras krävde 400 miljoner för brassen. Robinho är 26 år gammal och har många år kvar på högsta nivå.

– VM 1962 var Garrinchas. VM 2010 blir Robinhos, säger Brasiliens president Luiz Inácio Lula da Silva.

Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola förnekar bestämt alla flyttrykten.

Zlatan själv har tidigare sagt att England inte känns aktuellt eftersom han inte gillar – regn.

FAKTA

Här är vårens alla turer runt IBra

17 mars: Zlatan bänkas för första gången av taktiska skäl i Barcelona när laget möter Stuttgart i returen i Champions Leagues åttondels final. Efter matchen låter Mino Raiola meddela att Ibrahimovic "var vansinnig över petningen när vi pratade".

19 mars: Mino Raiola besöker Barças tränings anläggning och säger till Sportbladet "om Zlatan vill byta klubb i sommar så ska vi jobba på det".

1 maj: Pep Guardiola bänkar Zlatan mot Villarreal och låter honom komma in först i 85:e minuten. Ersättaren Bojan gör ett av lagets fyra mål när man enkelt vinner borta. Samtidigt publicerar tidningen Marca uppgifter som säger att anfallaren David Villa är så gott som överens med Barcelona om spel nästa säsong.

10 maj: Italienska Tuttosport hävdar att Juventus är ute efter Zlatan Ibrahimovics tjänster igen. "Inte omöjligt i framtiden" säger Mino Raiola.

12 maj: Enligt brittiska tidningar är Zlatan uppsatt på Barcelonas transferlista och har erbjudits till Chelsea och Manchester City för 460 miljoner kronor. "Zlatan är inte en spelare som säljs, han väljer själv när han ska sticka" säger Mino Raiola till Sportbladet.

13 maj: Sportbladet kan avslöja att Valencias anfallare David Villa kommer att skriva på för Barcelona inom kort. Därmed ökar konkurrensen ytterligare för Zlatan. Klubbens ledning ska ha ett möte på måndag där svenskens framtid i klubben ska diskuteras.

16 maj: Barcelona kör över Valladolid hemma och vinner ligan. Zlatan får bara tio minuter på planen. ”Jag är mycket lycklig”, sa Zlatan efteråt. Han skojar också med Piqué och säger ”Fuck you” till honom i mikrofonen så att hela Camp Nou hör.

18 maj: ”Zlatan är till salu”. Uppgifter från Spanien gör gällande att Zlatan är till salu om rätt bud inkommer.

19 maj: Mourinho säger att Zlatan ”inte är en spelare för Barcelonakulturen”.

20 maj: Barcelonas president berättar officiellt att Zlatan inte är till salu.

21 maj: Enligt uppgifter i spansk media har Zlatans agent Mino Raiola kontaktat Real Madrid för en eventuell övergång. ”Tack, men nej tack”, ska Madridklubben ha svarat. Raiola tokdementerar uppgifterna och hävdar att han inte pratat med Real.

21 maj: David Villa presenteras som Barcelonas nya anfallsstjärna.

23 maj: I en intervju med Café berättar Zlatan att England inte är aktuellt eftersom han inte gillar regn.

27 maj: Enligt uppgift i spansk press planerar Milan att lägga ett bud på Zlatan. 350 miljoner kronor är summan som nämns.

28 maj: Manchester City är på plats i Barcelona för inledande förhandlingar om Zlatan och Yaya Touré.

29 maj: Presidenten Joan Laporta förnekar återigen alla flyttrykten och berättar att klubben är ”stolt över Zlatan”.

29 maj: Zlatans agent Mino Raiola går till hård attack mot Barcelonas tränare Pep Guardiola och säger: ”Om du inte spelar med en spelare efter att ha betalt 75 miljoner euro för honom borde du åka till ett mentalsjukhus”. Ett uttalande som ger eko i fotbollsvärlden.

31 maj: Barcelona blir rasande efter Raiolas påhopp och spansk media uppger att Guardiola kräver ett krismöte med Zlatan för att reda ut allt och prata framtid. Raiola ber senare om ursäkt.

2 juni: Barcelona nobbar Manchester Citys bud på 350 miljoner kronor.

3 juni: Zlatan fångas på bild på ett lyxhotell i Miami. Chelseas tränare Carlo Ancelotti bor på samma hotell, vilket drar igång spekulationer om att Ancelotti försöker övertyga Zlatan om en flytt till Londonklubben.

4 juni: El Mundo Deportivo uppger att Barcelonas klubbledning jublade när de fick reda på att Zlatan och Ancelotti bor på samma hotell. ”Jippi! Då håller de på och förhandlar”, ska en höjdare ha sagt. Enligt tidningen vill Barcelona sälja Zlatan om det kommer ett bra bud, men officiellt fortsätter klubben att hävda att man vill att svensken stannar.

7 juni: Sport skriver i dag att det kan bli en bytesaffär mellan City och Barcelona: Robinho till Spanien, Ibarhimovic till England.

Sammanställning: Markus Eriksson och Johanna Frändén