"Berlusconi ska göra allt för att värva Zlatan"

Vill ha "Ibra" och Luís Fabiano i anfallet, enligt spansk tidning

FOTBOLL

Milans ägare Silvio Berlusconi har lovat sin innersta krets att han kommer att göra allt för att värva Zlatan Ibrahimovic, skriver den spanska tidningen Sport.

Berlusconi ska ha velat ha Zlatan redan 2006 men då fick han se sig slagen av Inter. Sport skriver att Berlusconis dröm vore att ha ett anfall med Zlatan och ett annat tänkt nyförvärv, Sevillas Luís Fabiano som just nu gör succé i VM.

"Barça vill låna ut honom"

I dagsläget har Milan bland annat Alexandre Pato, Klaas-Jan Huntelaar och Filippo Inzaghi i anfallet. Både Huntelaar och Pato har omgärdats av transferrykten, den senare har förekommit i spekulationer om ett byte mot Zlatan.

Som vanligt sägs att Zlatans prislapp är avskräckande. Och en annan av de spanska tidningarna, El Mundo, skriver i dag att Barcelonas nya styrelse arbetar för att få till en utlåning av svensken. Lånet skulle i så fall innehålla en köpoption vid slutet av säsongen 2010–2011.

Fler intressenter vid ett lån

Denna lösning skulle enligt tidningen göra att Barcelona slipper betala Zlatans höga lön medan en intresserad klubb inte behöver lägga upp en stor köpesumma i de ekonomiskt svåra tiderna som råder. Enligt El Mundo skulle inte bara Milan utan även Manchester City, Chelsea och Manchester United vara intresserade av en utlåning.

ARTIKELN HANDLAR OM