Zlatan och Peps möte i morse

FOTBOLL

I dag kickade Zlatans säsong igång.

Men frågan är vart den tar vägen?

Ibra och Pep Guardiola hade ett 45 minuter långt möte i morse – och efter det gav Barça-tränaren inget klart besked om svensken.

– Om han stannar kommer han att vara viktig för oss, sa han på dagens presskonferens.

Barças VM-spelare har fått ledigt. Men Zlatan Ibrahimovic är tillbaka i Barcelona.

Om han blir kvar där är dock oklart efter dagens presskonferens med tränaren Pep Guardiola.

Zlatan sa själv på lördagens presskonferens i Malmö att han stannar i Barcelona. Men spekulationerna i Spanien om ett eventuellt klubbyte har inte slutat för det.

Enligt sporttidningen El Mundo Deportivo hade Pep Guardiola och Zlatan Ibrahimovic ett 45 minuter långt möte på tränarens kontor nu på förmiddagen för att "analysera svensken situationen i spelartruppen och prata om hans framtida roll i laget".

Presskonferens i dag

Även nye sportchefen Andoni Zubizarreta var med på mötet som, enligt tidningen, kan ha dragit upp riktlinjerna för svenskens framtid. Men om den framtiden innehåller en ny roll för Zlatan i och med David Villas ankomst eller en möjlig försäljning till annan klubb ville Guardiola inte avslöja.

Tränaren valde dock att inte ta död på transferryktena.

– Vad vi pratade om stannar mellan oss. Zlatan är en speciell spelare och förra säsongen slutade som den gjorde. Han var en avgörande spelare men i de viktigaste ögonblicken spelade han inte. Om han stannar kommer han att vara viktig för oss, säger han.

”Zlatan bestämmer”

Men att han sagt att Zlatan skulle säljas dementerar Pep.

– Zlatan är en viktig spelare för oss. Jag har inte sagt att han ska säljas. Zlatan gjorde det mycket bra i fjol. Men Ibra bestämmer själv vad han vill göra. Han och agenten bestämmer vad som är bäst för Zlatans framtid.

– Zlatan har jobbat hårt för att få den status han har. Mitt jobb är att se till att han presterar som i fjol.

På frågan om hur Pep ser på Zlatan svarar Guardiola:

– Han ser längre ut och har fått fin färg.