Bojan: ”Jag vill att Zlatan stannar”

Konkurrenten hyllar Ibra: ”Är en bra spelare”

FOTBOLL

BARCELONA. Kampen om platserna i Barcelona anfall är stenhård.

Zlatans värste konkurrent vill dock att svensken blir kvar i klubben.

– Jag hoppas att han stannar, för han är en bra spelare, säger Bojan Krkic.

Det var förra underbarnet Bojan Krkic som såg till att Zlatan petades under avslutningen av förra säsongen. Den lille teknikern tog chansen när “Ibra” var ur form, och släppte sen aldrig platsen som central anfallare.

Med David Villas intåg i klubben är Bojan tillbaka på bänken, och borde kanske för egen del hoppas att konkurrensen minskas genom en försäljning av Zlatan Ibrahimovic.

Men han vill att Barcelona behåller sin svenske superstjärna.

- Om Ibrahimovic stannar i Barcelona så är konkurrensen tuff och jag kanske får spela mindre. Men jag känner “Ibra”, vi är vänner och jag lär mig mycket av honom. Jag hoppas att han stannar, för han är en bra spelare, säger Bojan på dagens presskonferens i Barcelona.

”Zlatan är på gott humör”

Han har just avverkat ett stenhårt fyspass tillsammans med Zlatan Ibrahimovic. Men om han är trött visar han det inte. Den lille anfallaren är på ett strålande humör och svarar glatt på alla frågor om säsongen och Zlatan Ibrahimovic. Spekulationerna om svenskens framtid har inte gjort honom nedstämd enligt Bojan.

- Zlatan är på gott humör. Han skämtar med oss som vanligt och han tränar hårt, säger han.

Krkic startade elva matcher i fjol och gjorde åtta mål, bland annat tre mål under de avslutande fyra matcherna när Zlatan var petad. Nu inser han att det finns en stor risk att han själv blir petad.

- Om “Ibra” flyttar så skulle jag få mer speltid, men säsongen är lång så jag kommer få chansen att spela mycket. Jag känner mig i bra form och är starkare mentalt. Detta kanske blir min säsong.