Raiola tonar ner flyttrykte

Svenskens agent: ”Zlatan går när Zlatan vill gå”

FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic kör stenhård fysträning i 30-gradig värme.

Samtidigt gör hans agent Mino Raiola allt för att tona ner Pep Guardiolas uttalanden.

– Vad sa Guardiola på presskonferensen – jo, att Zlatan går när han vill gå. Så vi är på samma våglängd, säger Raiola till Fotbollskanalen.

Verkar lugn Efter gårdagens träning skrev Zlatan autografer och lät sig fotograferas. Ryktena om hans framtid verkar inte störa.

Cirkus Zlatan snurrar vidare. I måndags höll FC Barcelonas tränare en uppmärksammad presskonferens där han bland annat sa att ”det är Zlatan och hans agent som bestämmer vad som är bäst för framtiden”.

Enligt den spanska mediekåren hade Guardiola aldrig lämnat utrymme för spekulationer om han verkligen hade velat ha kvar Zlatan.

Går när han vill

Guardiola bekräftade också att han hade ett 45 minuter långt möte med svensken under måndagen, men han ville inte avslöja vad som sades.

Zlatans agent, den excentriske Mino Raiola, har hållit sig i bakgrunden och inte kommenterat Guardiolas uttalanden – förutom att han har upprepat att hans klient vill stanna i Barcelona.

Men i går valde Mino Raiola att prata ut om de senaste dagarnas turbulens.

– Jag har under hela sommaren sagt att Zlatan går när Zlatan vill gå, och vad sa Guardiola på presskonferensen – jo, att Zlatan går när han vill gå. Så vi är på samma våglängd, säger han till Fotbollskanalen.

Verkar ta det med ro

Enligt Raiola var Zlatan nöjd med budskapet.

– Vad tror du? Självklart är det bra – då är de på samma våglängd.

Vad som sades på Zlatans möte med Guardiola vägrade agenten dock att kommentera.

På frågan om en spelare alltid kan tvinga fram en övergång trots att de står under kontrakt svarade Raiola:

– Spelare är som artister. Du kan inte kräva att en konstnär ska måla en tavla. Du kan inte kräva att en författare ska skriva en bok bara för att de har kontrakt – du måste göra dem glada.

Zlatan Ibrahimovic själv verkar ta det hela med ro.

I går körde han ett tufft fyspass i 80 minuter med sina lagkamrater i 30-gradig värme. Han verkade lugn och harmonisk, skrev autografer och lät sig fotograferas med supportrar.

Men det sista ordet lär inte vara sagt när det gäller anfallsstjärnans framtid.

Sportbladet har sökt Mino Raiola för en kommentar.

FAKTA

Här är senaste turerna kring Zlatan

15 juli Sportbladet avslöjar att Zlatan Ibrahimovic gör comeback i landslaget.

16 juli Sportbladets avslöjande bekräftas och Zlatan och förbundskaptenen Erik Hamrén håller en presskonferens i Malmö. Anfallaren får också frågan om hur han ser på sin framtid i Barcelona med tanke på sommarens spekulationer om ett klubbyte. ”Jag har varit i många klubbar, trots att jag inte varit där. Det är bara folk som utnyttjat mitt namn. Jag var en Barçaspelare när jag gick därifrån, jag är en Barçaspelare i dag också”, säger han.

18 juli Sista dagen på Zlatans semester. Han tar flyget ner till Barcelona.

19 juli Tillsammans med sina lagkamrater checkar Zlatan in på Barcelonas träningsanläggning för att dra igång försäsongen. Han har också ett 45 minuter långt möte med tränaren Pep Guardiola. Guardiola träffar sedan media för första gången sedan förra säsongen. Han förväntas säga att han ser Zlatan som en nyckelspelare i höst. Det säger han inte. ”Det är Zlatan och hans agent som bestämmer vad som är bäst för framtiden”, klargör han. Ett uttalande som återigen sätter igång spekulationer om ett klubbyte.

20 juli Zlatan gör säsongens första fotbollsträning och verkar vara på mycket gott humör. Han skojar med lagkamrater och ledare. Samtidigt berättar Milanägaren Silvio Berlusconi att han ”inte tror att Zlatan skulle passa in i Milans omklädningsrum”.

21 juli Agenten Mino Raiola talar ut och hävdar att Zlatan tycker att Guardiolas uttalande var bra. Han berättar också, för femtioelfte gången, att Zlatan vill stanna i Barcelona.