”Barcelona vill sälja Zlatan”

Raiola i hemligt möte med klubbens sportchef

FOTBOLL

Barcelona förbereder sig för att göra sig av med Zlatan.

Sportbladet kan i dag avslöja att svenskens agent Mino Raiola och klubbens sportchef Andoni Zubizarreta träffats i ett hemligt möte om framtiden.

– Raiola var här och de hade ett möte på klubbens kontor. De vill sälja Zlatan, säger en källa med mycket god insyn i FC Barcelonas verksamhet.

Zlatan Ibrahimovics dagar i Barcelona kan snart vara räknade.

Sportbladet kan i dag avslöja nya uppgifter om svenskens framtid i klubben.

I går träffade agenten Mino Raiola representanter för den spanska klubben för att diskutera Zlatans framtid.

Zlatan och Maxwell

– Mino Raiola har under eftermiddagen träffat Barcelonas representanter, bland andra sportchefen Andoni Zubizarreta. De pratade om Maxwells och Zlatans situation i laget, säger en källa med stor insyn i klubbens verksamhet.

I samband med förra veckans presskonferens om Zlatans landslagscomeback kommenterade svensken även spekulationerna om ett eventuellt klubbyte.

”Utnyttjar mitt namn”

– Jag har varit i många klubbar, trots att jag inte varit där. Det är bara folk som har utnyttjat mitt namn. Jag var en Barçaspelare när jag gick därifrån, jag är en Barçaspelare i dag också, sa Zlatan då.

När han några dagar senare checkade in på klubbens träningsanläggning för att dra i gång försäsongen hade stjärnan ett 45 minuter långt möte med tränaren Pep Guardiola.

– Det är Zlatan och hans agent som bestämmer vad som är bäst för framtiden, sa Guardiola på presskonferensen efteråt.

Hård konkurrens

Uttalandet har lett till de senaste dagarnas spekulationer om att Zlatan är på väg från klubben och nu framkommer alltså nya uppgifter.

Barcelona förbereder sig för att göra sig av med anfallaren.

Konkurrensen om anfallsplatserna i den spanska mästarklubben är knivskarp efter värvningen av David Villa och det är högst osäkert om Zlatan kan ta en plats i startelvan.

En osäkerhet som kan leda till att han nu säljs.

– Pep Guardiola är orolig för problem i omklädningsrummet om Zlatan blir petad i höst. De vill sälja honom bara budet är okej, säger Sportbladets källa.

FAKTA

SENASTE TURERNA KRING ZLATAN – DAG FÖR DAG

19 juli: Barcelona samlas för första gången den här försäsongen. Zlatan Ibrahimovic har ett långt möte med tränaren Pep Guardiola. ”Han och agenten bestämmer vad som är bäst för Zlatans framtid”, säger Guardiola till pressen.

20 juli: Zlatan gör sin första träning och Guardiola säger att han inte oroar sig över svenskens inställning.

21 juli: Mino Raiola tonar ned ryktena om en övergång och säger att Pep och Zlatan är ”på samma våglängd”.

22 juli: Nya uppgifter om Zlatans möte med Guardiola

– svensken ska ha meddelat tränaren att han är beredd att spela till vänster i anfallet för att behålla sin plats i laget.

23 juli: Sportbladet kan avslöja att arbetet med att sälja Zlatan tar fart på allvar. Agenten Raiola har suttit i möte med Barcelonas sportchef och diskuterat framtiden.