”Har varit väldigt jobbigt för Zlatan”

Vännen berättar om Zlatans uppträdande bakom kulisserna

Foto: AP
Maxwell med nära vännen och lagkamraten Zlatan Ibrahimovic.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovics nära vän och lagkamrat Maxwell försvarar nu svenskens insatser i Barcelona och dementerar samtidigt alla flyttrykten.

Men brassen berättar också om en debutsäsong som varit tuff för Zlatan..

– Förra året var väldigt jobbigt för Ibra, säger Maxwell enligt Sport.

Spanska tidningen Marca skriver i dag att Zlatan Ibrahimovic kommer att stanna i Barcelona. Anledningen uppges vara att det inte finns någon klubb som är beredd att betala det Barça kräver för anfallaren.

Dementerar ryktena

Även Ibrahimovics nära vän och lagkamrat Maxwell säger att 28-åringen är fullt fokuserad på ytterligare en säsong i Spanien.

– Den Ibra vi ser inom klubben är väldigt avslappnad och motiverad, säger Maxwell.

Men brassen, som följde med Zlatan från Inter till Barça förra sommaren, berättar också om en annan sida av tillvaron i storklubben. Maxwell beskriver ett första år, då Zlatan stundtals kritiserades hårt av fans och press, som varit väldigt tufft för Ibrahimovic.

”Redo att konkurrera med Villa”

– Förra året var väldigt jobbigt för Ibra. Men han har väldigt stora kvalitéer och gör många positiva saker för laget. Även fast folk inte pratar om dem.

Enligt vännen är Ibrahimovic ändå helt inställd på att ta upp kampen med nyförvärvet David Villa om den centrala platsen i Barcelonas anfall.

– Han jobbar alltid hårt för att nå sin fulla potential och att konkurrera om speltid är normalt i ett lag. Han är redo att kämpa om titeln.

ARTIKELN HANDLAR OM