Zlatan utbuad, hånad, mållös – och kramad

Fick åskådare rakt i famnen – mitt på plan

1 av 4
FOTBOLL

OSLO. Inbytt, utbuad, hånad, mållös – och omkramad.

En åskådare tog sig in på planen och försökte hoppa upp och lägga benen om Zlatan Ibrahimovics midja.

– Jag tycker att det gick bra i dag, säger svensken efter segern mot Vålerengen.

FC Barcelonas tränare Pep Guardiola gjorde elva (!) byten i paus.

Många norrmän jublade när Zlatan Ibrahimovic gjorde entré i den andra halvleken, men ännu fler buade. Klacken sjöng barnförbjudna ramsor om grannlandets superstjärna och gjorde sitt bästa för att få honom ur balans. Och Zlatan hade det tungt i sin första match sedan i mitten av maj. Han glimtade till stundtals men såg tung ut och slog bort några enkla passningar.

– Det märktes att Vålerengen hade bättre fysik än oss, men vi har ju bara tränat i en vecka. Det viktigaste är att man får upp flåset och pulsen. Rent kvalitetsmässigt kommer det att bli bättre framöver, säger Zlatan.

”Zlatan är alltid bra”

I slutminuterna tog sig en ung åskådare in på planen. Han sprang in vid mittlinjen och passerade flera spelare innan han till slut kom fram till Zlatan. Åskådaren tog sats och försökte hoppa upp

i Zlatans knä och ge honom en stor kram. Svensken tog det hela med ro och lagkamraten Seydou Keita garvade ordentligt samtidigt som säkerhetsvakterna ledde åskådaren av planen.

Pep Guardiola fick frågor om Zlatans insats i ösregnet och svarade pliktskyldigt:

– Zlatan är alltid bra. Han är 195 centimeter lång och hade lite problem med underlaget i början, men sedan kom han med i spelet bättre.

FAKTA

Så spelade Barcelona – och Zlatan

Barcelona i den första halvleken...

Pinto, Ilie, Sergi Gómez, Milito, Maxwell, Víctor Sánchez, Riverola, Jonathan dos Santos, Bojan, Tello.

... och i den andra:

Miño, Dalmau, Armando, Muniesa, Adriano, Keita, Sergi Roberto, Edu Oriol, Benja, Ibrahimovic, Nolito.

Zlatans insats

Bjöd på ett par läckra väggspel och framspelningar. Men han såg tung ut och matchovanan lyste igenom. Han sprang inte i onödan och hoppade runt på flera olika positioner i anfallet. Fick en hockeyassist på Keitas nickmål men var annars inte inblandad i några större farligheter. Det här kan bara bli bättre, Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM