Zlatan mållös i ny position

Men fick tröstande kram av norsk supporter

1 av 8 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Barcelona vann komfortabelt träningsmatchen mot Vålerengen med 4-2 trots att alla VM-stjärnor utom Eric Abidal saknades.

Zlatan Ibrahimovic kom in i halvtid och testades i flera nya positioner av tränaren Pep Guardiola.

Men det blev ingen helt lyckad kväll för svensken som dock tröstades av en supporter som tog sig in på planen och försökte krama stjärnan.

– Vi vinner men vi märkte att de hade bättre fysik än oss, säger Ibrahimovic.

Bojan fick inleda matchen mot Vålerengen på topp men gick mållös av planen och ersattes av Zlatan Ibrahimovic i halvtid. Men 28-åringen fick inte spela i sin vanliga position på topp.

Tre nya roller

Svensken inledde på vänsterkanten, flyttades därefter över i en position till höger innan han avslutade matchen som släpande forward centralt.

– Det är första matchen på säsongen. Vi vinner men vi märkte att de hade bättre fysik än oss. Men det är bara att jobba vidare så kommer vi dit också, säger Ibrahimovic.

Hyllad av Pep

Ibrahimovic såg dock trög ut och kom aldrig riktigt in i matchen. 28-åringen hade ett par lyckade initiativ men slog också bort några enkla passningar när han kom med mer i speluppbyggnaden än han är van vid i den nya släpande rollen.

– Det viktigaste för oss var att vi fick upp pulsen, att vi jobbade bra och kom in i det konditionsmässigt. Det är ändå bara första matchen – kvaliteten kommer, säger "Ibra".

Trots att svensken misslyckade att utmärka sig i spelet hyllades han av managern Pep Guardiola.

– Zlatan är alltid bra. I början hade han lite problem med vädret men sedan kom han in i spelet.

Åskådare kramade Zlatan

En supporter kände också för Zlatan. I slutminuterna tog sig mannen in på planen, hoppade upp i knäet på Zlatan och försökte ge svensken en stor kram. Lagkamraten Keita garvade rejält samtidigt som publikvärdarna ledde åskådaren av planen.

Barcelona hade inga större problem att besegra norrmännen i säsongens första match. Victor Sanchez öppnade målskyttet efter 13 minuter och Maxwell ökade på med en kanon efter att Vålerengen kvitterat på straff. Matchen avgjordes sedan genom Benjas 3-1 och Keitas 4-1. Zajic reducerade en andra gång men matchen slutade 4-2.