”Zlatan nobbar 1,1 miljarder”

Spansk press: Förstår inte varför Barça vill sälja honom

FOTBOLL

Enligt brittiska The Sun erbjöd Manchester City Zlatan Ibrahimovic ett fyraårskontrakt värt 1,1 miljarder kronor.

Spansk press skriver nu att svensken nobbat alla erbjudanden och bestämt sig för att stanna i Spanien.

”Anfallaren förstår inte varför Barça föreslår att han ska flytta”, skriver El Mundo Deportivo.

Foto: afp

Manchester Citys bud till Zlatan Ibrahimovic var enligt The Sun ett fyraårs-kontrakt med en veckolön på drygt 5,5 miljoner kronor. Ett erbjudande som skulle gjort stjärnan till världens bäst betalde spelare och som 28-åringen övervägde.

”Övervägde budet”

– Det här har verkligen gett honom mycket att tänka på. Speciellt som han inte är så lycklig med sitt spel i Barcelona. Tanken på att få vara med och skapa en ny superklubb och utmana Europas allra främsta lockar honom också, sade en källa till tidningen.

Men spansk press skriver i dag att Ibrahimovic tackat nej till budet. Tidningen Sport uppger att Ibrahimovic i stället nu en gång för alla tagit beslutet att stanna i Spanien och slåss för att ta anfallsplatsen i Barças startelva.

Ibrahimovic har själv varit tydlig med att han vill stanna och sade så sent som under veckans landslagsläger att han blir kvar.

Förvånad över Barças försök

– Jag har fyra år kvar på mitt kontrakt och jag kommer inte att lämna Barcelona. Jag trivs där, det är världens bästa lag, sade Zlatan då.

Trots det uppges den spanska storklubben fortsatt jobba på att bli av med svensken innan transferfönstret stänger den sista augusti. Något som förvånar 28-åringen själv skriver tidningen El Mundo Deportivo.

”Anfallaren förstår inte varför Barça som köpte honom för bara ett år sedan nu, efter 21 mål förra säsongen, föreslår att det bästa vore om han hittade ett nytt liv någon annanstans”, skriver tidningen.

Det ska dock tilläggas att svenskens agent Mino Raiola i veckan sade att just El Mundo Deportivo och Sport ”bara duger som toapapper”.