”Det är jag som bestämmer”

Här tröttnar Guardiola på frågorna om Zlatan

FOTBOLL

I morgon kommer en första indikation på Pep Guardiolas val inför säsongen: Zlatan Ibrahimovic eller David Villa?

På dagens presskonferens inför matchen pressades Barçatränaren kring ”Ibras” framtid vilket fick den normalt så lugne spanjoren att ryta till.

– Jag bestämmer. Det är jag som är coach. Är han din spelare eller, säger 39-åringen enligt spanska Marca.

Foto: afp
Guardiola.

För första gången i år kan Barcelonas manager Pep Guardiola formera sitt bästa lag när Barça i morgon ska försöka vända underläge 1–3 till seger i spanska Supercupen mot Sevilla. Då förväntas 39-åringen också ge en första indikation på hur tänker ställa upp laget under årets säsong.

Pressades hårt

Den stora frågan är om Zlatan Ibrahimovic och David Villa kan spela tillsammans eller om svensken kommer att petas till förmån för årets stora värvning av Barcelona. När Guardiola i dag mötte pressen ville han inte svara på några frågor kring Ibrahimovic men pressades ändå hårt av sex olika journalister.

– För allas skull är det bättre om jag är tyst, säger managern.

Men varför?

– Varför det är bättre? Eftersom det är jag som bestämmer. Det är jag som är coach. Är han din spelare eller? Han är här...han är en Barcelona-spelare.

”Alla är inte redo”

Det förväntade är ändå att Ibrahimovic kommer att få speltid mot Sevilla. 28-åringen har gjort mål i tre av fyra matcher han spelat under försäsongen och Guardiola sade dessutom att inte alla VM-spelarna är redo för en hel match.

– Vissa kommer inte att spela 90 minuter. De behöver mer tid. Kanske ett par veckor till, säger Guardiola.

Barcelona kommer till matchen med hela tillgängliga a-truppen och endast Jonathan och Thiago från b-laget.