Zlatan kan petas – av Bojan Krkic

Bra form på sistone – ändå är inte ”Ibra” given mot Sevilla

FOTBOLL

Trots målsuccén kan Zlatan Ibrahimovic petas i kväll.

Men inte av stjärnvärvningen David Villa – utan av Bojan Krkic, 19.

Foto: ap
Spelar han från start i supercupen mot Sevilla i kväll?

FC Barcelona har 1–3 mot Sevilla att hämta upp hemma på Camp Nou i kväll i den spanska supercupen. Zlatan Ibrahimovic är i kanonform och har gjort mål i katalanernas tre senaste matcher, plus fullträffen mot Skottland på Råsunda.

Förra helgen tryckte 28-åringen in 1–0 mot Sevilla. I den 51:a minuten byttes han ut – och då tappade Barcelona allt och släppte in tre mål. Men trots att Zlatan levererar i match efter match är det inte säkert att han får starta mot Sevilla.

Konkurrens

För första gången den här säsongen har tränaren Pep Guardiola tagit ut de åtta VM-guldmedaljörerna i truppen. Det innebär att konkurrensen hårdnar betydligt. Spekulationerna handlar främst om hur anfallet ska formeras.

– Vissa av landslagsspelarna är inte redo för 90 minuter ännu. De behöver ett par veckor till, säger Pep Guardiola.

I spansk media handlar inte debatten om det är Zlatan eller Villa som ska spela centralt. De båda Barcelonatidningarna Sport och El Mundo Deportivo tror att den förre Valencia-anfallaren får börja på bänken i kväll.

Aktuell för Milan?

Sport skriver att Guardiola förmodligen satsar på Messi-Zlatan-Bojan, men att svensken kan bänkas och då blir det Bojan-Messi-Pedro i stället.

El Mundo Deportivo tycker att det lutar åt att Zlatan petas och har en annan starttrio i dagens upplaga: Messi-Bojan-Pedro. Samma tidning skriver att svensken fortfarande är aktuell för Milan.