”Det vore viktigt att få in Zlatan”

Milans tränare vill ha svensken i laget

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic bänkades i Barcelonas seger i Spanska supercupen mot Sevilla.

Nu flörtar Milans tränare Massimiliano Allegri med svensken och säger till italienska La Gazzetta dello Sport att Ibrahimovic vore ett viktigt tillskott i Serie A-lagets trupp.

– ”Ibra” har alltid varit en mästare, säger Allegri.

Milans sportchef och president har redan uttalat sig i Zlatan-affären. Nu säger även klubbens nye tränare att han vill ha 28-åringen i sitt lag.

”Vore viktigt för laget”

– ”Ibra” har alltid varit en mästare och att få en en spelare på hans nivå vore viktigt för laget, säger Massimiliano Allegri.

43-åringen kommenterade ryktena under en presskonferens inför matchen mot Juventus i ”Berlusconi Trophy”. Pressmötet hölls bara timmar innan finalen i Spanska supercupen där tränaren Pep Guardiola valde att bänka Zlatan Ibreahimovic hela matchen.

Milan-tränaren ville dock inte utveckla sina tankar kring en eventuell affär eller hur realistisk en övergång är.

”Långt ifrån klar”

– Just nu är Ibrahimovic ankomst långt ifrån klar och jag föredrar sanningar. Låt oss tala om det när någon kommer, säger Allegri.

Italienaren sade också att han inte anser att klubben måste få in ytterligare en anfallare men att svensken samtidigt vore ett välkommet tillskott.

– Vi har Pato, Huntelaar, Borriello och Ronaldinho. Oavsett om han (Zlatan) kommer eller inte så är jag nöjd med laget. Vi har bra konkurrens på träning vilket är viktigt för att nå resultat.