”Vi kommer försöka köpa Ibrahimovic”

Milan bekräftar att de kommer bjuda på svensken

Foto: AP
Till höger, Adriano Galliani.
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har en ödesvecka framför sig.

På onsdag tar Barcelona emot Milan – och Zlatan kan följa med gästerna tillbaka till Italien.

– Det blir svårt att värva Ibrahimovic. Men vi kommer att försöka, säger Milans vicepresident Adriano Galliani som kommer att träffa Barcelonas president Sandro Rosell på onsdag för att diskutera en affär.

Supercupfinalen i lördags var en tydlig intentionsmarkör från Barça-tränaren Pep Guardiola.

Lionel Messi, Bojan Krkic och Pedro Rodriguez fick spela från start mot Sevilla medan Valencia-förvärvet David Villa byttes in efter paus.

Ryktena i gång igen...

Zlatan Ibrahimovic fick stanna kvar på bänken hela matchen – och efteråt gjorde tränaren klart att han inte vilade svensken.

– Det var ett sportsligt beslut, precis det som gäller för de andra spelarna som inte spelade, sa Guardiola.

Uttalandet drog genast igång spekulationerna om Zlatans framtid. Petningen ses i spansk press som ett tydligt tecken på att han inte längre ingår i Guardiolas framtidsplaner – och Milan, Manchester City och Real Madrid uppges vara intresserade av 28-åringen.

Enligt El Mundo Deportivo ska dock Milan vara den enda klubb Zlatan själv kan tänka sig att gå till.

Och sent i går kväll gjorde den italienska storklubben klart att man kommer att försöka locka honom till San Siro.

– Det blir svårt för oss att värva Ibrahimovic. Men vi kommer i alla fall att försöka, säger Adriano Galliani till italienska Sky.

Stänger 31 augusti

Milans vicepresident har tidigare sagt att ett köp av Barça-anfallaren är "till 99,9 procent en dröm", men hans helomvändning i frågan tycks även få stöd av Milans president Silvio Berlusconi.

Den italienske premiärministern svarade "kanske" när pressen i går ställde frågor om Ibrahimovics eventuella framtid i Milano.

I veckan flyger Milan till Barcelona för att på onsdag möta katalanerna i Joan Gamper-matchen.

Det kan vara sista chansen för klubbarna att nå en överenskommelse om Zlatan innan transferfönstret stänger den sista augusti.

Adriano Galliani berättar nu att han kommer att ta tillfället i akt och träffa Barcelonas nye president Sandro Rosell för att diskutera en affär.

Enligt La Gazzetta dello Sport är det Zlatans lön som kommer att bli den svåraste biten att lösa för Milano-klubben.

Italienska medier har även spekulerat i att Milan kan komma att erbjuda anfallaren Marco Borriello som en del i betalningen.

Men svenskens agent, Mino Raiola, tror inte att Zlatan lämnar Barça.

– Vi är glada över den uppskattning Berlusconi och Galliani visar. Men till 99,9 procents säkerhet kommer Ibrahimovic att stanna i Barcelona. Han är försteanfallaren där och Guardiola vill inte sälja honom, säger Raiola till Gazzetta dello Sport.

Engelska Independent skriver i dag att Barcelona i veckan kommer försöka Liverpools mittfältare Javier Mascherano. En utlåning av Ibrahimovic till Milan skulle möjliggöra den värvningen.