Förhandlar vidare om Zlatan i morgon

FOTBOLL

BARCELONA/STOCKHOLM. Milan bjuder cirka 245 miljoner kronor, plus anfallaren Marco Borriello, för att få Zlatan Ibrahimovic.

– Jag hoppas kunna ta med mig Zlatan hem till Italien, uppges klubbens vicepresident Adriano Galliani ha sagt till italienska medier.

Förhandlingarna pågår i morgon bitti.

Tidigare i eftermiddags träffades Barcelonas president Sandro Rosell Milans vicepresident Adriano Galliani på restaurang Ca l’lsidre i Barcelona.

Vid 14.30-tiden anlände Galliani och det uppstod ett mindre kaos när alla journalister trängde sig fram för att få en kommentar.

– Vi ska försöka köpa honom, men vi får se vad som händer, meddelade Galliani kort samtidigt som ett gäng supportrar skrek efter honom.

– Rör inte Ibra! Han ska stanna hos oss.

En halvtimme senare anlände Sandro Rosell, utan att ge några kommentarer. Enligt uppgifter till Sportbladet hade Rosell inför mötet med Galliani haft ett hemligt möte med Zlatan Ibrahimovic och svenskens agent Mino Raiola.

Bekräftat av Rosell

I går bekräftade Sandro Rosell för första gången att klubbens dyraste värvning genom tiderna kan vara på väg bort från Barcelona.

– Vi kommer att prata om Zlatan.

Men alla gillar inte att stjärnforwarden är på gång till Milan. En Zlatan-vänlig grupp på Facebook uppmanade till en demonstration utanför restaurangen i dag.

Sportbladets Markus Eriksson, som var på plats utanför restaurangen, rapporterade dock att väldigt få supportrar hade dykt upp.

– Det var ganska många journalister här, och många nyfikna stannade till när de gick förbi. Men det var ingen supportersamling, säger Eriksson.

Stannar – om det behövs

Strax före klockan 17 i dag lämnade Adriano Galliani och Sandro Rosell mötet gemensamt och åkte iväg i en bil.

– Allt är fortfarande öppet, sa Galliani innan bilen rullade iväg.

Senare under onsdagseftermiddagen fortsatte diskussionerna i närheten av Barcelonas hemmaarena Camp Nou. Med på mötet var bland andra Zlatans agent Mino Raiola, Milans vicepresident Adriano Galliani, Barcelonas president Sandro Rosell, Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta och Barcelonas styrelseledamot Susana Monge. Monge brukar finnas med då kontrakt och avtal mellan klubbar ska signeras.

– Jag hoppas kunna ta med mig Zlatan hem till Italien. Om det behövs stannar jag tills i morgon, uppges Galliani ha sagt till italienska medier.

Enligt Radio Marca är Milans erbjudande till Barcelona cirka 245 miljoner kronor (25 miljoner euro), plus anfallaren Marco Borriello.

Det spekuleras nu vilt i om Barcelona kommer att acceptera budet. Mino Raiola, känd för att vara en tuff förhandlare, säger till fotbollskanalen.se:

– Vi talas vid men det är 99,999 procents chans att Zlatan blir kvar i Barcelona. Jag har inget emot att lyssna, det är mitt jobb och jag älskar det.

Förhandlingarna kommer att återupptas i morgon klockan 12.

ARTIKELN HANDLAR OM