Då: hatad – nu: ”Han är underbar”

FOTBOLL

Som Interspelare var han hatad av Milansupportrarna.

Nu ses Zlatan Ibrahimovic som en frälsare.

– Han skulle nog bli väl mottagen, säger förre Milanspelaren Jesper Blomqvist.

Blomqvist.

I Inter var han kungen, stjärnan och skyttekungen. Och därmed hatad av Milansupportrarna. Nu kan Zlatan Ibrahimovic i stället bli den frälsare som de har väntat på i flera år.

– Jag hatade honom. Men samtidigt är han en underbar spelare och kommer han till Milan så kommer det att bli riktigt bra, säger en källa i curva Sud.

”Mycket bra”

Det är där de mest fanatiska fansen står, de som i flera säsonger högljutt har klagat på ägaren Silvio Berlusconi för att han inte längre satsar några pengar på klubben. Inför träningsmatchen mot Juventus i veckan sjöng de sånger om den svenska anfallaren, i hopp om att Berlusconi skulle öppna plånboken.

– Han har slutat spendera, och därmed har det inte gått bra för Milan. Kommer “Ibra” så är det mycket bra, och dessutom en bonus att vi snor en gammal Interspelare, säger supporterkällan.

Bland de fanatiska Intersupportrarna i curva Nord var Zlatan populär, men aldrig älskad. Hans arrogans, samröre med den förre Juventusbossen Luciano Moggi och en del uttalanden gjorde att han aldrig blev den supporterfavorit som han borde ha varit.

Motsägelsefullt nog kommer det göra en övergång till Milan än mer impopulär.

– Det kan nog bli rätt grinigt bland Interfansen, säger Jesper Blomqvist.

”Han har mognat

Den förre Milanspelaren var i klubben 1996-97, och vet hur stark rivaliteten är. Han tror dock att Zlatan är stark nog att klara av det.

– Jag tror att han bara borstar av sig det. Han har mognat, blivit äldre. Och visat att han står med fötterna på jorden.

Zlatan skulle inte vara den förste stjärnan som går mellan klubbarna. Bara de senaste säsongerna har både Christian Vieri och Ronaldo gått till Milan, efter att tidigare ha varit supporterfavoriter hos de blåsvarta.

ARTIKELN HANDLAR OM