Raiola och Galliani var hemma hos Zlatan

Foto: AP, GETTY IMAGES
FOTBOLL

BARCELONA/STOCKHOLM. Cirkus Zlatan Ibrahimovic har rullat vidare under torsdagen.

Zlatans agent Mino Raiola och Milans vicepresident Adriano Galliani har varit på plats i svenskens hus för att förhandla under eftermiddagen.

– Vi får se inom de närmaste dygnen om det blir en transfer. För mig är det viktigaste att Zlatan blir nöjd – och det tror jag att han blir, säger Raiola till Sportbladet.

Under torsdagen kom det uppgifter om att Zlatan är beredd att gå ner i lön, från 120 miljoner kronor till 100 miljoner kronor om året, för att få igenom flytten till Milan.

Efter att Raiola och Galliani träffat representanter från Barcelona åkte de vidare för att äta lunch och träffa Zlatan i svenskens hus i Barcelona.

”Fortfarande en lång väg att gå”

Barça har, enligt uppgift, givit Milan tillåtelse att förhandla med Zlatan.

– Det är fortfarande en lång väg att gå, jag skulle säga att det är ungefär 50 procents chans att affären går i lås, sade Galliani inför journalisterna vid 14-tiden på väg till sin klients bostad.

Duon lämnade huset efter cirka en timme utan att ge några kommentarer, säger spanska journalister till Sportbladets utsände.

Ska träffas senare i kväll

Barcelona och Zlatan Ibrahimovic tränar klockan 19 i kväll, men kontakten mellan Milan och svensken är inte över för dagen.

– Jag kommer att träffa Zlatan senare i kväll, säger Galliani till Gazzetta dello Sport.

Zlatan anlände till dagens Barça-träning i bil, ensam. Skulle affären med Zlatan gå i stöpet satsar Milan på Robinho, skriver den italienska sporttidningen.

– Det brukar vara svåra förhandlingar vid så här stora övergångar. Det är minst lika tufft den här gången. Men jag vill inte gå in på några detaljer i överläggningarna just nu, säger Raiola till Sporbladet.

– Vi får se inom de närmaste dygnen om det blir en transfer. För mig är det viktigaste att Zlatan blir nöjd – och det tror jag att han blir. Jag är optimistisk. Sedan får vi se om han blir kvar i Barcelona eller flyttar till Milan eller någon annan klubb. Viktigast är att han trivs.

ARTIKELN HANDLAR OM