Barcelona och Raiola i öppet krig

Efter alla uttalanden: Vill bryta det kontrakt som Ibrahimovics agent har med klubben

FOTBOLL

Under den senaste tiden har Zlatan Ibrahimovics agent Mino Raiola uttalat sig flera gånger om Barcelona och klubbens tränare Pep Guardiola.

Den katalanska klubben tycker att Raiola gått för långt och skriver nu i en offentlig kommuniké att Raiola uttryckt sig kränkande och att de överväger att bryta det kontrakt som Raiola har med klubben.

– Jag vet inget om detta, säger Raiola till Sportbladet.

Barcelonas styrelse har under fredagen hållit ett möte som haft Mino Raiola i fokus.

I en offentlig kommuniké skriver klubben nu ett längre uttalande där de kritiserar Raiolas jobb med Zlatan Ibrahimovic och då kränkt tränare Pep Guradiola.

”Hans uttalanden har skapat frågetecken kring hedern och den morala intregriteten hos vår tränare Josep Guardiola” skriver de på klubbens hemsida.

”Dessa uttalanden har påverkat relationen mellan tränare och spelaren (Ibrahimovic) och påverkat spelarens vilja att fullfölja sitt avtal.” fortsätter de.

”Ta till alla medel”

Det går emot det avtal som klubben har med Mino Raiola som årligen får en ersättning från klubben. Ett avtal som de nu vill bryta.

”De funderar nu på hur detta ska utvecklas, men klubben kommer att ta till alla medel som kan krävas för att genomföra det.” skriver de på hemsidan.

Tidigare i veckan var Sportbladet i kontakt med Raiola och då bjöd han bland annat på citat som:

– Det är inte Guardiola som bestämmer om Zlatan stannar. Vi skrev på för FC Barcelona, inte FC Guardiola.

– Guardiola är inte så perfekt som han vill att folk ska tro. Han har stora problem med sig själv.