Här hotar de Raiola

Barcelonas hämnd: Blåsa Zlatans agent på miljoner

1 av 2
KRIGSFÖRKLARING i går publicerade Barcelona en 17 rader lång krigsförklaring mot Mino Raiola på klubbens hemsida.
FOTBOLL

Alla uppgifter talar för att Zlatan Ibrahimovic snart är klar för Milan, men bråken runt affären blir bara vildare.

Nu kopplar Barcelona in sina jurister för att slå tillbaka mot Mino Raiolas hån.

Målet: att orsaka mångmiljonförluster för Zlatans agent.

Klockan halv fem i dag ser det ut att bli klart.

Enligt italienska uppgifter sent i natt är Barcelona och Milan överens om ett låneavtal kring Zlatan Ibrahimovic.

Och det slutgiltiga mötet hålls i eftermiddag.

Pep Guardiola har stora problem med sig själv och bestämmer inte om Zlatan stannar. Och Zlatan skrev inte på för FC Guardiola.

Så har det låtit i de spefulla kommentarer Mino Raiola slängt ur sig under de brinnande förhandlingarna mellan Milan och Barcelona. Trots dem verkar en affär bli av.

I väntan på det definitiva beskedet samlar Barcelona kraft för att vinna på alla fronter. Därför publicerade de i går en 17 rader lång krigsförklaring mot Zlatans agent.

”Ifrågasatt moralen”

Styrelsen meddelar att ”Raiolas förklaringar har ifrågasatt hedern och moralen hos vår tränare Josep Guardiola” och därför har brett på Zlatans vilja att lämna.

Straffet för allt skitsnack är att kontrakten ska rivas, om Barcelona får som de vill. Därför har de kopplat in sina jurister.

”Så fort avdelningen har nått sina slutsatser och beaktat hur ärendet utvecklas kommer klubben ta till alla åtgärder den finner nödvändiga”.

Tio procent av lönen

För att förstå vad klubben vill är det viktigt att hålla isär fakta:

När en spelare skriver på för en klubb skrivs samtidigt ett kontrakt med agenten. Han får vanligen runt tio procent av spelarens lön betalat under kontraktstiden. I Zlatans fall skulle det innebära att Raiola i runda slängar får tolv miljoner kronor om året i fem år.

Enligt en person med stor erfarenhet av liknande affärer är det inte sannolikt att kontraktet slutar gälla om Zlatan byter klubb. Alltså skulle Barcelona vara tvungna att betala Raiolas miljonlön, trots häcklandet och trots att svensken är borta.

– Barcelona vill bryta av två anledningar. Dels får ingen av Raiolas andra klienter då komma till klubben och dels blir han utan sin lön som han skulle fått i flera år till, säger experten.

Mino Raiola är fåordig när Sportbladet konfronterar honom med Barcelonas attack.

– Jag vet inget om det här, säger han.