Blomqvist: Det är ett steg tillbaka

Förre Milansvensken hade velat se Zlatan i England

FOTBOLL

Jesper Blomqvist gjorde en säsong i Milan i mitten på 90-talet och han tycker att Zlatan Ibrahimovic bytt ner sig när han på lördagen skrev på för Serie A-klubben.

– Det är inte från många klubbar man kan säga att det är ett steg tillbaka att gå till Milan. Men från Barcelona är det det, säger Blomqvist till Sportbladet.

Jesper Blomqvist.

Ryktescirkusen kring Zlatan Ibrahimovic har pågått hela sommaren och under större delen har Milan varit ett av de aktuella lagen.

Hammarbytränaren Jesper Blomqvist spelade i Milan säsongen 1996/1997 och tror att Ibrahimovic kommer att passa bra in i klubben.

– Precis som Barcelona är Milan en härligt familjär klubb.

”Svårt vara anfallare i Italien”

Han tycker dock att det faktiskt är ett nerbyte att lämna Barcelona.

– Det är inte från många klubbar man kan säga att det är ett steg tillbaka att gå till Milan. Men från Barcelona är det det. Även om Milan fortfarande är en av de största klubbarna i världen, säger Blomqvist till Sportbladet och fortsätter:

– Jag tycker att La Liga är en bättre liga än Serie A och att Spanien spelar roligare fotboll. Men det är nästan svårare att vara anfallare i Italien. Fast Zlatan har visat, både i landslaget och i Barcelona, att han har mognat mer och mer.

Var hade du helst sett Zlatan spela?

– Jag hade faktiskt velat se honom i England.

ARTIKELN HANDLAR OM