Landslaget jublar över Zlatans flytt

Kan missa träning inför EM-kvalet – men Allbäck hyllar klubbytet

FOTBOLL

MILANO. Zlatan Ibrahimovic riskerar att missa landslagets första träning inför EM-kvalet nästa vecka.

Men Blågults ledning jublar ändå.

– Det är bara positivt för landslaget att Zlatan blir en av de största stjärnorna i Italien igen, säger players manager Marcus Allbäck.

När Ibrahimovic under lördagskvällen till slut äntligen blev klar för AC Milan var det flera glada miner hos den svenska landslagsledningen.

Ett hotande transferkaos i samband med landslagets uppladdning inför EM-kvalet mot Ungern undanröjdes.

Äter med Berlusconi

Men flytten från Barcelona riskerar ändå att ställa till vissa praktiska problem.För Zlatan väntar en hektisk söndag i Milano där han ser sitt Milan spela mot Lecce sent i kväll och där han kan avrunda framåt midnatt med en sen middag med klubbens ägare Silvio Berlusconi.

Sedan väntar läkarundersökning och andra formaliteter i Milano under måndagen.

Det innebär att Ibrahimovic kan få svårt att hinna till samlingen 15.00 och första träningspasset 18.00 på måndagen i Stockholm inför fredagens EM-kval mot Ungern.

”Hamrén medveten”

– Vi och jag känner till detta, det pressade tidsschemat. Vi har fått informationen och vi har varit beredda på att något sådant här skulle kunna hända, säger landslagets presschef Hans Hultman.

– Erik Hamrén och vi är medvetna om att den här samlingen ligger väldigt tätt inpå att transferfönstret stänger och vi har sagt att vi ska ha högt i tak. Det är trots allt ingen katastrof, matchen är inte förrän på fredag.

Players manager Marcus Allbäck:

– Vi snackar om en exceptionell spelare och då får vi lösa det. Saker och ting har ju skett in i det sista.

Vad betyder Zlatans flytt till Milan för landslaget?

– Han verkar uppenbart nöjd med flytten och då är vi nöjda också. Han hade inte bytt klubb om det inte skulle vara positiv för honom.

– För Sverige och landslaget är det bara positivt att Zlatan blir en av de största stjärnorna i Italien igen, säger Allbäck.

Snabbt pressmöte

Zlatans klubbyte gör även att landslaget är medvetna om att intresset kring Ibrahimovic kommer vara ännu större.

När kör Zlatan presskonferens med landslaget?

– Så fort som möjligt, gärna på tisdagen. Det vore det bästa för alla, både för honom och truppen. Sedan kan alla till hundra procent fokusera på Ungernmatchen, säger Hans Hultman.