”Det är en affär som ruinerar Barcelona”

FOTBOLL

SANTANDER. Zlatan Ibrahimovic har lämnat landet och i hans kölvatten ska affären med Milan utvärderas.

"Det är en affär som ekonomiskt ruinerar klubben" skriver Madrid-tidningen Marca om kontraktet som gör att Zlatan lämnar Barcelona efter bara ett år.

Kritiken mot Pep Guardiola är, som väntat, ganska mild i dagens spanska tidningar, trots att det är relationen med Barcelonas tränare som till slut tvingade Zlatan Ibrahimovic bort från klubben till reapris. Allt som allt har den katalanska klubben förlorat cirka 60 miljoner euro på köpet av Ibrahimovic när man säljer honom för 24 miljoner euro till Milan.

"Guardiola är inte den som betalar priset, men det är han som bestämmer" skriver katalanska Sport och menar vidare att "i en klubb är det inte chefen, tränaren, som alltid tjänar mest pengar. Men han måste ha den absoluta makten, annars tappar han sin auktoritet. Självklart kan han göra misstag, han har gjort det och han kommer att göra fler, men med allt det som han gett oss måste vi respektera varje enskild beslut han tar".

Hotar att ruinera Barcelona

Mundo Deportivo skriver att bråket mellan Guardiola och Ibrahimovic är "en manifestation av två oförenliga karaktärer" och att Guardiola "inte stått ut med svenskens höga anspråk och ego, trots att båda sakerna fanns med i innehållsförteckningen när han köptes".

Madrid-tidningen Marca konstaterar att affären med Milan hotar att ruinera FC Barcelona, som redan har höga skulder.