”Jag har kommit hit för att vinna allt”

Mötte publikens jubel på San Siro och tog emot nya tröjan

1 av 8 | Foto: REUTERS
FOTBOLL

Strax efter 21.30 på söndagskvällen klev Zlatan Ibrahimovic in på sitt ”gamla hem” San Siro för att ta emot fansens jubel.

Färgen på ränderna var annorlunda den här gången – inställningen och målen fortfarande detsamma.

– Jag har kommit hit för att vinna, jag har kommit hit för att vinna allt, ropade Zlatan.

Sent på lördagskvällen skrev Zlatan Ibrahimovic tillslut på för AC Milan – ett dygn senare fanns han på plats på San Siro för att presenteras för sin nya hemmapublik, på sin nygamla arena.

Sedan Milan, med brassarna Ronaldinho och Pato i spetsen, spelat ut och gjort 3-0 på Lecce i första halvlek var det så dags för Zlatan att göra entré.

Kort presentation

I grå jeans och en vit Milan-t-shirt tog han klivet ner från VIP-läktaren där presidenten Silvio Berlusconi och hans högra hand Adriani Galliani, dagen till ära i en knallgul slips, gjort sällskap.

Zlatan gick han in på den röda mattan som rullats ut och på vägen fram mot podiet klappade han om några mini-milanista som häpet tittade upp på deras nye idol.

Väl framme tog Zlatan tag sin nya tröja, med Ibrahimovic och nummer 11 tryckt på ryggen, och höll upp den.

Publiken jublade, Zlatan tog tag i mikrofonen och sade kort:

– Jag har kommit hit för att vinna, jag har kommit hit för att vinna allt.

Och så var det över.

”Pippo” spikade slutresultatet

Han fick applåder, några supportrar vecklade ut en stor banderoll där ”Ibra” fick en plats tillsammans med spelare som Nesta och Ronaldinho

I andra halvlek fick Zlatan se ytterligare en anfallskollega, eller konkurrent, beroende på hur man ser det, spika slutresultatet.

Filippo Inzaghi gjorde 4-0 och firade som om målet var hans första.

Någonsin.

I dag på morgonen undersöks Zlatan av klubbens läkare och senare i eftermiddag lyfter han från Linate flygplatsen i Milano för att ansluta till Sveriges EM-kvaltrupp som möter Ungern på fredag.

ARTIKELN HANDLAR OM