”Jag är här för att vinna”

Kaos utbröt och polisen tvingades gripa in

FOTBOLL

Milano/Stockholm 15.25 landade Zlatan i Milano för att möta omkring 200 fans och kaos utbröt när den svenska stjärnan skulle lämna flygplatsen. Polisen var tvunga att gripa in för att skingra på folkmassan.

– Jag är här för att vinna, säger Ibrahimovic till Sky Italia efter landningen.

Sent i går kväll blev det klart att Zlatan Ibrahimovic lämnar Barcelona.

I dag landade han i Italien för ett fullspäckat dygn i Milano.

Enligt Gazetta dello Sport lyfte Zlatan från Barcelona 13.15 med ett privatjet. På planet fanns också hans fru Helena Seger, hans två söner, familjens hund och agenten Mino Raiola.

”Vi är starkast i Italien”

Vid 15.25 landade svensken där omkring 200 Milan-fans fanns på flygplatsen för att möta lagets nya stjärna.

Sky Italia fick en kort pratstund med svensken på flygplatsen.

– Jag blev glad när jag hörde att Milan ville ha mig. Nu är jag här för att vinna och kommer inte att lämna förrän vi vunnit allt. Jag tror på att vi är det starkaste laget i Italien, säger Ibrahimovic.

När han sedan skulle lämna flygplatsen var polisen tvungna att gripa in och be folkmassan att flytta på sig så att bilarna skulle kunna fortsätta köra därifrån.

Milan möter Lecce hemma i kväll och Zlatan kommer att presenteras för fansen på San Siro.

Undersöks på privatklinik

Efter matchen väntar en sen middag med Milans ägare Silvio Berlusconi. Sedan är det bara läkarundersökningen som återstår.

– Ibra kommer läkarundersökas under måndagen. Undersökningen inleds efter klockan 10 på Milanello och avslutas under eftermiddagen på en klinik i Como, säger Coli.

Enligt uppgifter till Sportbladet är det vanligt att Milan för att vara på säkra sidan vid riktigt stora värvningar kompletterar undersökningarna av spelaren på den egna anläggningen med ett besök på privatkliniken Le Betulle i Como.

Missar samlingen

Det innebär att Zlatan får svårt att hinna till landslagets samling. Spelarna ska vara på plats i Stockholm klockan 15.00 och klockan 18.00 är det träning på Råsunda.

Och från Milans sida finns inga planer på att flyga Zlatan till Sverige i privatjet för att han ska hinna i tid.

– Nej, det är ingenting som vi diskuterat.