”Allt är underskrivet och allt är klart”

Nu är Ibrahimovic officiellt Milans spelare

FOTBOLL

Milan bekräftar att de sista avtalen med Zlatan Ibrahimovic är klara.

Svensken skrev på kontraktet med klubben och lämnade sedan Milans träningsanläggning strax efter fyra på eftermiddagen.

– Allt är underskrivit och allt är klart, säger Giuseppe Sapienza, vice kommunikationsdirektör i Milan, till Sportbladet.

Zlatan Ibrahimovic har under hela dagen genomgått omfattande medicinska undersökningar hos Milan inför övergången från Barcelona. Redan i går presenterades svensken på San Siro för sin nya hemmapublik men kontraktsskrivningen var alltså planerad först till i dag.

Lämnat Milano

Förhoppningen var från början att 28-åringen skulle hinna till landslagets träning på Råsunda klockan 18:00 men något drog ut på tiden. På eftermiddagen kom ett kort besked från Milan att svensken lämnat klubbens träningsanläggning vid 16:10 för att flyga till Sverige.

Nu bekräftar också klubben att allting gått bra och att svensken på eftermiddagen satte sin signatur på det sista avtalet med den italienska klubben.

”Allt är klart”

– Allt är underskrivit och allt är klart, säger Giuseppe Sapienza, vice kommunikationsdirektör i Milan, till Sportbladet.

Nu flyger Ibrahimovic till Stockholm för att under kvällen ansluta till landslaget. På fredag väntar sedan EM-kval mot Ungern på Råsunda.