Zlatan i bråk med motståndartränare

Allegri: Det är bra att ”Ibra” är het och visar känslor

1 av 12 | Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Vänskapsmatch eller ej – Zlatan Ibrahimovic var lika laddad som vanligt.

Han började bråka med Al Ahlis tränare David O’Leary i slutet av matchen men lagkamraterna ingrep.

– Ibra känner starkt i alla matcher, säger Milans tränare Allegri.

Foto: Foto: AP/SCANPIX
Alltid laddad Zlatan Ibrahimovic drog sig inte för att ställa till en liten scen under vänskapsmatchen mot Al Ahli, men superstjärnan hölls tillbaka av sina lagkompisar och grälet hann aldrig urarta.

Vårsäsongens första match för Milan slutade med seger – och upprörda känslor för Zlatan Ibrahimovic. Han fick

vila i första halvlek och byttes in efter paus. Precis i slutminuterna av matchen gick han in väl hårt i en tackling mot Al Ahlis Hassan. Något som fick hemmalagets tränare O’Leary att reagera och han och Zlatan hamnade i gräl och det blev även en del munhuggning med just Hassan.

– Det var ett ögonblick av irritation bara, säger Milans tränare Max Allegri till medierna på plats.

Milans andremålvakt Amelia samt flera andra spelare ingrep snabbt och grälet hann aldrig

urarta. Zlatan lämnade matchen med en varning. Allegri menar att det är bra att ”Ibra” är het även i vänskapsmatcher.

– Han visar mycket känslor i alla matcher.

Slog Cannavaro

En Milan-spelare som råkade värre ut var Robinho som sprang in i en tv-kamera intill planen och skadade sig så pass illa i knäet och underbenet att han måste sys. Det ska dock inte vara någon fara för spel framöver.

Milan vann matchen mot Al Ahli, där bland andra den store Italien-profilen Fabio Cannavaro numera spelar, med 2–1. De rödsvartas mål på Rashid stadion gjordes av Clarence Seedorf och unge Giacomo Beretta. Antonio Cassano fick chansen från start.

”Symbol för laget”

Sportbladet pratade i går kväll sent med Gazzetta dello Sports utsända Alessandra Bocci. Hon säger att Cassano visade en del bra initiativ men har en bit kvar till den önskade formen.

Gazzettan skriver i dag att det stora problemet är hur Milan ska ersätta Zlatan i matchen i övermorgon mot Cagliari, då svensken är avstängd men anser att: ”Om Antonio blir av med några kilo och Pato några frågetecken så är superparet redo”.

Italiens största sporttidning konstaterar dock att det bara är i väntan på att Zlatan återvänder och skriver att det i alla lägen är ”Ibra” som bär Milan:

”Symbolen för hela laget, även när han råkar hamna i bråk”.

ARTIKELN HANDLAR OM