”Nu kan Milan vinna Champions League”

Mourinho hyllar Zlatan

Foto: GETTY IMAGES, AP
FOTBOLL

Real Madrids tränare José Mourinho hyllar gamla ärkerivalen Milan för deras agerande på transfermarknaden.

Efter värvningarna av Zlatan Ibrahimovic och Robinho säger 47-åringen att Milan kan vinna allt.

– Ibrahimovic är en av världens bästa spelare. Milan kan vinna Champions League, säger Mourinho till La Gazzetta dello Sport.

Real Madrids tränare José Mourinho säger nu att värvningarna av Zlatan Ibrahimovic och Robinho gör Milan till ett av Europas bästa lag.

”Passar bättre i Milan”

– Ibrahimovic är en stor spelare och ett bra köp. Han passar bättre i Milan än i Barcelona. Med Robinho och Ibrahimovic är det ett helt annat Milan. De är två av världens bästa spelare och det är helt klart att Milan är betydligt starkare i år än förra året, säger Mourinho till La Gazzetta dello Sport.

47-åringen känner Zlatan väl sedan deras tid tillsammans i Inter. Portugisen tror nu att Ibrahimovic kan lyfta Milan och samtidigt äntligen uppfylla sin dröm att vinna Europas finaste klubblagsturnering.

”Ett annat Milan i Europa”

– Milan är ett av lagen som kan vinna Champions League. Real Madrid, Barcelona, Inter, Milan, Chelsea, Manchester United och Bayern München. Någon av dem kommer att vinna.

Att Ibrahimovic bytt ner sig och försämrat sina chanser att vinna CL i och med flytten från Barcelona håller Mourinho inte med om.

– I Europa är det ett helt annat Milan. Även när de spelar dåligt i Serie A kan de gå långt och vinna titlar i Europa. De har en psykologisk status som Inter saknade innan förra året och som de alltid kommer att bära med sig. Milan är riktigt bra.

ARTIKELN HANDLAR OM