Raiolas klipp: Får tolv miljoner per år av Barcelona

Spansk tidning avslöjar agentens superaffär efter Zlatans övergång till Milan

FOTBOLL

Det är bra business att vara agent åt Zlatan Ibrahimovic, 28.

Tidningen Marca skriver att Mino Raiola håvar in närmare tolv miljoner kronor per säsong från FC Barcelona i fyra år till.

Trots att svensken har flyttat till Milan.

Foto: SCANPIX
Raiola gör hyfsade pengar på Zlatan...

Runt en halv miljard kronor lär FC Barcelona ha förlorat på Zlatan när han såldes till Milan för 225 miljoner kronor. Barçafansen rasar fortfarande och i flera olika undersökningar tycker majoriteten att klubben gjorde en usel affär. Och inte lär kritikerna tystna sedan det nu står klart att klubben fortsätter att betala miljonbelopp till Zlatans agent, Mino Raiola.

Laportas miss

Marca skriver idag att enligt det personliga avtal Raiola skrev med Barcelona när Zlatan värvades är värt 6 miljoner euro, 57 miljoner kronor, över det ursprungliga kontraktets fem år. Och det är ett avtal som bara kunde brytas om spelaren och klubben tillsammans kom överens om att bryta kontraktet.

Tidningen skriver att uppenbarligen räknade dåvarande klubbpresidenten Laporta inte med att parterna skulle skiljas före kontraktstidens utgång.

Häromdagen gjorde vicepresidenten Josep Maria Bartomeu, enligt Marca, klart att Barça kommer att fullgöra sina åtaganden och respektera alla avtal. Detta sedan klubben tidigare hotat med att stoppa utbetalningarna till Raiola på grund av hans angrepp på tränaren Pep Guardiola.

”Ett skamgrepp”

El Mundo Deportivo beskriver Barcelonas avtal med Mino Raiola som skandalöst och obegripligt.

”Barcelona har betalat, och betalar honom (Raiola) fortfarande som om han vore en spelare”, och hänvisar till att Raiola dessutom fick nästan 30 miljoner kronor i en engångssumma när Zlatan värvades, plus procent på spelarens bonusar.

"Det (avtalet) är ett skamgrepp utan motstycke", skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM