Kompisen kritisk till Zlatans agerande

Maxwell: ”Man måste kunna acceptera en petning”

FOTBOLL

BARCELONA. Barcelonaspelarnas reaktioner på Zlatan Ibrahimovics sorti blir allt fler.

I dag ger Zlatans bästa lagkamrat Maxwell sin syn på svenskens hårda ord om tränaren Pep Guardiola.

– Jag blev förvånad över det han sa, men spelare på hans nivå vill spela hela tiden, säger brassen.

Zlatan och Maxwell.

Reaktionerna på Zlatan Ibrahimovics farväl till FC Barcelona, där han bland annat förklarade att tränaren Pep Guardiola tog ifrån honom glädjen att spela fotboll, fortsätter att ticka in.

– Det var ett beslut baserat helt på sportsliga grunder, sa Xavi Hernández till Mundo Deportivo i helgen.

– Det som hände mellan dem två (Ibrahimovic och Guardiola) vet bara de två, men det slutade så här för att det var bäst för alla parter, säger Andrés Iniesta i El País.

Överraskad

Brasilianaren Maxwell, som spelat i både Ajax, Inter och Barcelona tillsammans med Ibrahimovic, säger att han är överraskad över kompisens beteende.

– Jag blev förvånad över det han sa. När du kommer till en ny klubb måste du anpassa dig och om det ibland blir så att andra spelar och inte du måste du acceptera det, säger Maxwell, som själv har fått slita för en startplats i Guardiolas elva, på dagens presskonferens.

Maxwell har, precis som Zlatan, Mino Raiola som agent och på frågan vad han tycker om Raiolas agerande i frågan säger Maxwell:

”Bra relation med Raiola”

– Raiola försökte bara försvara sin spelare, i det här fallet Ibrahimovic. Min relation till honom har alltid varit väldigt lugn och ärlig. Jag vill inte lägga något värde i det som har sagts, eller ge mig in i de här diskussionerna, eftersom det inte skulle vara bra för någon.

Maxwell säger också att det är svårt att prata om sin vän Zlatan inför medierna.

– Det är komplicerat eftersom vi är vänner och hans och min familj står varandra mycket nära. Nu kommer vår vänskap att fortsätta, bara med lite större avstånd, säger Maxwell.

– Jag har pratat med Zlatan och han är väldigt motiverad, lägger han till.

Zlatan–klippen vi aldrig glömmer

ARTIKELN HANDLAR OM