Hektiska dagar för Ibrahimovic

Landade i Milano i morse
– tränar med Milan i dag

FOTBOLL

I går: EM-kvalsuccé.

I dag: Tillbaka till den nya vardagen i klubben.

Zlatan Ibrahimovic har två späckade dygn framför sig som ny spelare i Milan.

Foto: andreas bardell

Efter att Sverige krossat San Marino med 6–0 och hemmasonen Zlatan Ibrahimovic själv fick spräcka nollan på Swedbank Stadium i Malmö, reste Ibrahimovic i morse tillbaka till Milano.

– Det var fantastiskt. Det är svårt att beskriva känslan utan jag tror att man måste uppleva den själv. Publiken gav mig stöd i 90 minuter, säger Zlatan efter matchen där han gjorde två mål.

Träffar laget

Helhjärtat publikstöd lär det bli mer av de närmsta dygnen.

Efter landning vid 10.30-tiden i förmiddags bar det i väg till träningsanläggningen Milanello, där Zlatan ska äta lunch och för första gången träffa resten av laget i sin helhet.

Innan eftermiddagens träningspass, som börjar klockan halv fem och hålls bakom lykta dörrar, ska Zlatan få lättare behandling med massage av Milans sjukgymnaster.

Möter Cesena

I morgon eftermiddag gör så Zlatan sin första presskonferens som Milan-spelare på fashionabla Hotel Boscolo i Milano.

– Där ska han tillsammans med Robinho presenteras och svara på frågor från medierna, säger Milans pressrepresentant Riccardo Coli till Sportbladet.

Därefter bär det av mot nytt träningspass.

I helgen möter Milan nykomlingen Cesena och Zlatan Ibrahimovic beräknas vara med från start.

Och hos Milan, som haft en nedåtgående trend på försäljningen av säsongskort och spelartröjor, ser man en ljusnande framtid tack vare svensken. Från Milans officiella butiker rapporterar man att Patos tröja fortfarande är den mest sålda, men att efterfrågan på Ibrahimovic överträffat det mesta de senaste dagarna.

ARTIKELN HANDLAR OM