”Vi är bättre än Inter – för nu är jag här”

Sportbladet på plats när Zlatan mötte pressen

FOTBOLL

MILANO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic gjorde på torsdagsmorgonen sin första hela fotbollsträning med Milan.

Senare på dagen mötte svensken pressen i Milano, där Sportbladet fanns på plats, och lovade de nya fansen titlar.

– Milan är bättre än Inter. För nu är jag här och Robinho, säger Ibrahimovic.

Foto: REUTERS
Zlatan Ibrahimovic på dagens presskonferens.

Zlatan Ibrahimovic mötte omkring 70 journalister på hotell Bosbolo i Milano. Vid sin sida på podiet hade svensken vicepresidenten Adriano Galliani och andra stjärnförvärvet Robinho.

Ibrahimovic har vunnit ligan under sitt första år i samtliga sina tidigare proffsklubbar (Ajax, Juventus, Inter och Barcelona) och lovar nu de titeltörstande Milan-fansen framgångar.

”Jag vinner i alla klubbar”

– Fansen borde vara nöjda eftersom jag vinner i alla klubbar jag kommer till. Jag är säker på att jag kommer vinna här, säger Ibrahimovic.

Värvningen av svensken är en stor prestigeseger för Milan över Zlatans gamla klubb Inter. Ärkerivalen vann allt som gick att vinna i fjol men har nu, enligt Ibrahimovic, passerats av Milan.

– Milan är bättre än Inter. För nu är jag här och Robinho, säger Zlatan.

– Matchen mot Inter blir årets största match. En av oss kommer bli etta och en tvåa.

28-åringen avslöjade också att det mycket väl kunde ha blivit Milan för honom redan när han lämnade Juventus 2006. Men till sist föll valet istället på Inter.

– Jag var nära klubben för fyra år sedan. Men nu är jag här, säger Ibrahimovic.

– Alla har varit fantastiska. De (Milan-fansen) kom fram till mig på resturanger även i Barcelona. Det här är den snyggaste tröjan jag spelat i, säger Zlatan.

”Berlusconi var viktigast”

Milans charmoffensiv mot 28-åringen började redan i våras när Barcelona gjorde klart med David Villa. Ägaren Silvio Berlusconi agerade personligen i övertalningsförsöken och var enligt Zlatan själv huvudorsaken till att han valde att återvända till Serie A.

– Berlusconi var viktigast för mitt val. Han ringde två gånger och visade att han verkligen ville ha mig. Sedan är Milan en klubb ingen spelare säger nej till.

Ibrahimovic talade också återigen om uppbrottet från Barcelona. Ett avsked som gör honom än med laddad att visa vad han kan.

– Jag kände mig aldrig som en fånge i Barça, så långt gick det inte. Jag lämnar inte heller en klubb för minsta lilla. Men till slut blev det för konstigt.

– Efter det som hände förra året har jag mer motivation. Jag vill vinna allt och med Milan är man favorit till alla titlar.

Tidigare på dagen hade svensken gjort sin första bollträning, efter ett rehabpass i går, med sina nya lagkamrater. I strålande solsken inledde Massimilliano Allegri med en lugn uppvärmning utan boll, följt av passningsövningar. Den nye tränaren körde sen en längre taktisk övning över hela planen, följt av en avslutande match nio mot nio. På lördag förväntas svensken göra sin första match borta mot Cesena.

FAKTA

Här är Zlatans program fram till premiären

TORSDAG:

10.30: Tränings på Milanello.

15.00 (cirka): Presentation av Ibrahimovic och brassen Robinho på lyxhotell i Milano.

FREDAG:

10.30: Träning Milanello.

LÖRDAG:

20.45: Debut i Milan! Kickoff 20.45 mot Cesena borta.

Zlatan–klippen vi aldrig glömmer

ARTIKELN HANDLAR OM