”Det Zlatan säger är respektlöst”

”Ibras” kaxiga uttalanden retar upp Interfansen

FOTBOLL

MILANO. Zlatan Ibrahimovic gjorde entré som Milanspelare i går.

Och han gjorde det med en hård bredsida till sin gamla arbetsgivare – ärkerivalen Inter.

– Milan är bättre än Inter, för nu spelar jag här, säger Ibrahimovic.

Foto: bildbyrån
En Milansupporter håller upp en halsduk med texten: Inter, jag hatar dig.

Det var ett nyförvärv fullt av lovord för sin nya klubb som presenterades tillsammans med brassen Robinho på Hotel Boscolo i centrala Milano i går eftermiddag.

– När man spelar i Milan är man favorit att vinna allt, ligan, Champions League, allt. Det är en klubb som ­inte många spelare kan tacka nej till, det är bara att se på deras historia, säger Zlatan, som inte duckade frågor om sin förra italienska klubb – tvärtom.

– Jag tycker att Milan är bättre än Inter. För nu är jag här. Med Robinho är vi kompletta. Det är redan ett lag med erfarenhet och rätt mentalitet. Klart att vi är favoriter att vinna ligan och Champions League. Jag är peppad på att möta Inter, säger Zlatan.

”Fantastiskt derby”

Och vilken match han ser fram emot mest under året är ingen överraskning om man känner Zlatan Ibra-himovic.

– Derbyt mot Inter, det är den match jag är mest sugen på. Jag har haft en fantastisk tid i Barcelona med lagkamraterna och fansen, men när du representerar Milan är Inter din konkurrent. Det blir ett fantastiskt derby. I år kommer det stå mellan oss två. En kommer att vinna och en bli tvåa.

Efter presskonferensen tittade Ibrahimovic ut från en balkong på hotellet och möttes av några hundra supportrars jubel. Men långt i från alla i den norditalienska fotbolls­staden är nöjda med svenskens återkomst.

”Kommer bli jobbigt”

– Han kommer få ett mycket jobbigt mottagande i derbyt. Han var redan illa omtyckt bland Interfansen och efter det han sa i dag kommer han att bli rejält utvisslad. Det han säger är respektlöst, jag förstår inte ­varifrån de känslorna kommer, säger Daniele Da Monte, Intersupporter från Bologna.

Fotnot: Cesena–Milan spelas på lördag 20.45 och visas i TV4 Sport.

FAKTA

Så har Zlatan retat upp Interfansen

– Fansen borde vara nöjda eftersom jag vinner i alla klubbar jag kommer till. Jag är säker på att jag kommer vinna här.

– Jag vill vinna allt och med Milan är man favorit till alla titlar.

– Milan är bättre än Inter. För nu är jag här och Robinho.

– Innan jag kom till Inter vann de ingenting.

– Enligt min mening har vi det bästa anfallet i Italien och ett av de bästa i världen. Våra fans kommer definitivt att ha roligt på stadion.

ARTIKELN HANDLAR OM