Zlatans nya mästerverk

Sköt på halvvolley – med vänsterfoten

FOTBOLL

LECCE. Ett av de snyggaste målen i serie A den här säsongen.

Men Zlatan Ibrahimovic var i natt, ombord på Milans plan, mycket besviken.

Han och Pato munhöggs dessutom på väg in i omklädningsrummet efter första halvlek.

Seedorf och Gattuso tvingades gå emellan.

Frustration och besvikelse. Det var de känslor som rådde i natt i Milan-lägret när Sportbladet flög tillbaka till Milano ombord med Milans plan.

Zlatan fortsätter att bära Milan och ordnade målet som gav Milan 1–1 mot Lecce. Hans mål som vevades om och om igen på italiensk tv till sent in på nattimmarna.

Men det var ett mål som i slutändan inte räckte för att ge Milan segern.

Zlatan var märkbart besviken och irriterad efteråt. Milan fortsätter släppa in enkla mål. Dessutom var Zlatan uppenbart irriterad på Pato. De två käbblade under första halvlek. På väg in i omklädningsrummet fortsatte de att munhuggas.

Gattuso gick då emellan och sa åt Pato och Zlatan att sluta. Något som fick även Seedorf att ingripa och säga till Gattuso i sin tur och försöka lugna ner allas känslor.

Ville inte prata

Intermezzot som setts av tv-kommentatorer på plats invid planen, diskuterades i natt bland de italienska fotbollstyckarna.

Sportbladet fick i natt som enda tidning flyga tillbaka till Milano med Milans eget plan. Ombord var stämningen dämpad efter att Milan tappat sin ledning mot bottenlaget Lecce precis i slutskedet av matchen.

Zlatan satt för sig själv och lyssnade på musik, men hälsade vänligt på Sportbladet.

”Mama mia!”, sa Galliani

Längst fram i Milans plan satt som vanligt Milans ledning med vice presidenten Adriano Galliani i spetsen. Han utbrast, som syntes på tv-bilder, vid Zlatans mål ett spontant:

– Mamma mia!

I natt ombord var Galliani dock, liksom resten av de rödsvarta, missbelåten med resultatet.

Milans privata plan lyfte i natt från Brindisis flygplats vid 00.30. Många av spelarna var trötta där de satt i sina stolar – och få hade lust att prata. Alla var nedslagna över att man tappat segern och av det faktum att man dessutom tappat fyra poäng på de senaste två matcherna.

Iskall precision

Före Zlatans mål, som han skapade helt på egen hand och satte med iskall precision på långt avstånd, hade Milan inte imponerat mot det hårt kämpande Lecce. De rödsvarta spelade för långsamt och skapade för lite. Clarence Seedorf ville dock inte hålla med om att Milan numera förlitar sig på att ”Ibra” ska vinna matcherna åt laget.

– Nej, jag tycker inte att det är så. Vi slappnade inte av efter Zlatans mål, det var så mycket kvar av matchen fortfarande, sa Seedorf efteråt i den mixade zonen.

Milans tränare Max Allegri var i natt besviken över den tappade ledningen och det oavgjorda resultatet efter Oliveras sena mål för Lecce.

– Det här är en match vi ska vinna, säger Allegri.

Med ombord på Milans plan fanns också Nando Sanvito, välkänd tv-kommentator i Mediaset.

– Ibras mål var otroligt, säger Sanvito men tillägger:

– Fast det räcker inte med bara honom, som vi kunde se.

ARTIKELN HANDLAR OM