”Zlatan vill inte spela med Pato”

Nya uppgifter – därför vill Ibrahimovic peta Pato

Foto: AP
FOTBOLL

MILANO. Zlatan kan få som han vill.

Han och Cassano kan komma att starta på topp i kväll.

– Det är väldigt lätt att spela ihop med Cassano, säger Zlatan till Sportbladet.

Milan vill spela ihop sitt nya radarpar. Redan i kväll kan det bli så att Zlatan Ibrahimovic och Antonio Cassano får chansen från start tillsammans, precis som senast mot Bari i italienska cupen.

– Jag var imponerad över hur bra ”Ibra” och Cassano fann varandra men samtidigt inte förvånad, säger Max Allegri.

Milans tränare gav i går sina spelare en ledig eftermiddag medan han funderade vidare på laguppställningen mot lilla Cesena i dag och kring valet Pato eller Cassano.

– Vi får inte underskatta Cesena, de är bra på att försvara sig och kontra, säger Allegri.

I september, i Zlatans debutmatch för Milan, förlorade Milan med 2–0 borta mot nykomlingen.

– Vi måste spela offensivt och med offervilja, säger Allegri nu.

Enligt Sportbladets italienska kontakter finns det chans att Pato bänkas och att Cassano och Zlatan får börja på topp från start. Mot Bari fann de två varandra väl och Ibra visade inget av den irritation han visade mot Pato under Lecce-matchen. Flera av de italienska journalisterna pressade i går Allegri om Patos och Zlatans bristande samspel och om hur väl Cassano och Ibra däremot fungerar ihop.

– De är två olika typer av spelare, Cassano är mer en spelare som spelar fram andra, Pato avslutar gärna själv, medger Allegri.

”En fantastisk spelare”

När Sportbladet i förrgår intervjuade Zlatan berättade han öppet om hur bra han trivs med att spela med Cassano.

– Han är en fantastisk spelare. Han kan skapa lägen åt dig ur ingenting. Det är lätt att spela tillsammans med honom, vi hittar varandra.

Tvekar kring valet

Allegri håller med.

– Cassano är extraordinär, han är en spelare som kan förändra en match. Han måste bara återfå sin fulla kondition.

Enligt uppgifter till Sportbladet tvekar Allegri därför kring sitt val mot Cesena men kan alltså ändå komma att starta med Cassano och låta denne spela så länge han orkar.

– När Pato kom in mot Bari slutade Ibra spela. Det såg man redan i höstas, när han hellre spelade med Inzaghi, att Ibra inte vill spela med Pato, säger en av Sportbladets Milan-källor.

För Milan är inget viktigare än att Zlatan, lagets nummer ett just nu, får spela på det sätt som gör att han presterar maximalt. Det är därför det nu spekuleras i att Pato kan få det tufft framöver. Innan Inzaghi är tillbaka från sin skada dröjer det ännu och denne är dessutom 37 år. Därför ska Cassano-Ibrahimovic bli Milans nya radarpar.

”En del av spelet”

Enligt vissa uppgiftslämnare vill Milan till sommaren bli av med Pato och istället få dit även Balotelli.

– Att Ibra sa häromdagen att det inte finns plats för Balotelli är bara taktik. Ibra var ombedd av Milans ledning att säga så. Man vill ha Balotelli men det går inte nu så man vill lugna ner alla spekulationer. Det är en del av spelet, hävdar en källa.

Återstår att se hur det blir till sommarens tranfsermarknad – men först hur Milan startar i kväll, med Cassano eller Pato intill Zlatan.

ARTIKELN HANDLAR OM