”Zlatan är en utomjording”

Fina betyg för svensken efter Catania-matchen

FOTBOLL

CATANIA. Ibrahimovic är ett fenomen, Milan levererar fortfarande.

Jodå, de italienska tidningarna är nöjda med Zlatan idag också.

När Milan flög hem från Sicilien i natt hade de inte bara tre poäng med sig ombord på planet. De hade ett gäng belåtna journalister där också.

När de skadedrabbade serieledarna slår upp tidningarna hemma i Milano idag kan de läsa om… ja, samma sak som vanligt:

Fenomeno Ibra, fenomenet Ibra, skriker Rom-baserade Corriere dello Sport på sin förstasida. Krönikören Alberto Dalla Palma skriver om ett "lag av järn" som är "äkta mästare" och tidningen citerar Milan-tränaren Massimiliano Allegris uttalande om att Zlatan är "bättre än någonsin".

– Vi är inte rädda för Inter, en sån här seger visar att vi kommer att vinna ligan. Robinho? Han var fantastisk, säger Ibrahimovic.

Betyget? Åtta, bäst i Milan tillsammans med Robinho.

”Milans viktigaste bit” konstaterar tidningen.

”Levererar alltid”

Milano-baserade Gazzetta dello Sport hittar ett nytt sätt att leka med Zlatans efternamn (det 2384:e sättet, ett nytt säsongsrekord) på sin förstasida:

Il Milan tImBRA sempre, Milan levererar alltid.

Ibra och Robinho "uppfinner och gör mål" menar tidningen och citerar Zlatans uttalande om att nu kan Milan bara förlora scudetton. De håller Robinho som bäst i laget (7,5), Zlatan får en sjua med motiveringen "Med en våldsam frispark låg han bakom Robinhos mål, sen avgjorde han matchen".

Turintidningen Tuttosport ägnar sig åt matematik, apropå Mark van Bommels utvisning som gjorde att Milan fick spela med en man mindre nästan hela andra halvlek:

"Ibra är som två" slår de fast, och citerar Antonio Cassanos omdöme, som han gav på väg ut till spelarbussen, just som Zlatan intervjuades av italiensk tv:

– Zlatan är en utomjording.

”Glad för den lille”

Allegri hyllar Zlatans ledaregenskaper, och de märktes även efter matchen igår när Sportbladet frågade svensken om skadekrisen. Han valde då att lyfta fram… Alexander Merkel, 18-åringen som byttes ut redan i paus.

– Det är det som gör ett storlag – att när det finns skadade så finns det andra som kan komma in och ersätta. Jag är glad för han den lille, Merkel. Han kommer in, utan att ha spelat många matcher från start, och jag tycker han gör det bra. Han är fortfarande ung, men kommer in utan rädsla.

I Tuttosport får Zlatan en sjua, liksom de övriga sporttidningarna håller de Robinho som bäst (också en sjua) men pekar på Ibrahimovics avgörande roll:

”Ur hans frispark föddes 1–0, sen stängde han matchen med sitt sjuttonde mål för säsongen” skriver tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM