Skällde ut sina lagkamrater

Svenske stjärnan skrek "Vakna” till Pato: ”Han är arg på sig själv”

FOTBOLL

MILANO. ”Vakna!”.

Så ropade Zlatan Ibrahimovic till Pato under matchen mot Lazio.

Milans tränare försöker dock tona ner bråket.

– Ibra är framför allt arg på sig själv, säger Allegri.

Frustration och irritation över alla missade lägen – samt oro över den långa och växande skadelistan. Så var stämningen i Milan i natt.

Zlatan gav inga intervjuer utan nöjde sig med ett ”ciao” till Sportbladet i mixade zonen.

I dag uppmärksammas hans allt mer växande irritation mot Pato. På italiensk tv visades i morse hur han skällde på brassen och Corriere dello Sport skriver om att ”Ibra” skrikit ”Vakna!” till Pato.

”Han är självkritisk”

Milans tränare Max Allegri försöker dock tona ner bråket.

– Ibrahimovic är självkritisk, han är arg framför allt på sig själv. Pato lider inte under Zlatan, säger Allegri.

Han förnekar också att han bytte ut Alexandre Pato mot Antonio Cassano på grund av Zlatans frustration och brassens problem – ett byte som flera tyckare i de italienska medierna i dag skriver kom för sent.

– Sådant är inget som får mig att göra byten. Det var dags att ta in Cassano, säger Allegri.

Fick gå emellan

Redan i höstas uttryckte Zlatan att han helst spelade med Filippo Inzaghi, nu skadad, och han har även hyllat Cassano. Att ”Ibra” har svårt för Pato blir allt mer tydligt och får stor uppmärksamhet i de italienska tidningarna.

Efter Lecce-matchen bråkade de två, som Sportbladet då rapporterade om, så mycket att först Gattuso och sen Seedorf måste gå emellan.

– Det kommer att bli bättre med tiden, säger Allegri.

Allt mer tyder dock på att Patos ställning i Milan blir svagare och svagare och att Balotelli är förstamålet till sommaren.

Pato får i dag genomgående låga 4,5 och 5 i betyg i de italienska tidningarna.

Il Giornale ger honom mycket låga 4 av 10 och skriver:

”Under första halvlek är han så dålig att man borde örfila upp honom”.

Tuttosport skriver om Pato: ” Han gör nästan alltid fel val. Ännu en kväll att glömma”.

Allt medan Corriere dello Sport konstaterar:

”Den sämste”. ”Ibra skäller på honom. Omöjlig. Vad har hänt med honom?”.

”Klagar på alla”

Corriere della Sera är heller inte nådig mot Pato: ”Utanför spelet och utanför Milan”.

På Corriere dello Sports hemsida hålls nu en omröstning där läsarna kan rösta på om de vill se Pato eller Cassano från start i fortsättningen.

Yepes får höga betyg och även Zlatan får väl godkänt, dock utan guldkant, med genomgående 6,5 och 7 i betyg.

Han får dock även viss kritik för att han klagar för mycket på alla lagkamrater, inte bara Pato.

Corriere dello Sport skriver att:

”Han klagar på alla lagkamrater, inte bara Pato och skapar onödig irritation” och tidningen anser att ”svensken måste hålla sig lugnare”.

FAKTA

Så skriver media om Zlatan & Milan i dag

Zlatans betyg i sex av Italiens största tidningar. Skalan går från 1-10 med halvsteg men sällan används lägre betyg än 4 och högre än 8.

Gazzetta dello Sport 6,5

”Inte lika livsfarlig som vid andra tillfällen men om det inte vore för den där dubbla stolpträffen skulle vi även nu tala om den vanlige, fläckfrie Ibra. Bristfälligt samarbete med Pato och Cassano”.

Corriere dello Sport 6,5

”Han väljer fel skor, byter efter en kvart. Allt för ofta går han i Lazios många offsidefällor. Han klagar på alla lagkamrater, inte bara Pato och skapar onödig irritation. Han lurar även San Siros resultattatavla med sitt dubbla stolpskott som får tavlan att för ett ögonblick signalera mål. Ropar ”Vakna!” till den verkligen avsomnade Pato. Men svensken måste hålla sig lugnare”.

Tuttosport 7

”Till och med reultattavlan ger honom först det där målet som inte är mål, med den där högern som träffar först en stolpe, sen den andra och sen ut. En mycket stark andra halvlek, han är inblandad i alla Milans farligheter”.

Corriere della Sera 6,5

”Med en torr höger träffar han båda stolparna, ett otroligt biljardspel som lurar hela stadion och får Rejas hjärta att stanna. Sen försöker han igen med ett diagonalskott som stryker förbi stolpen, långt från Muslera. Inte ens han lyckas ta sig igenom Lazios mur”.

La Repubblica 7

”Den mest konkrete eller kanske den ende: han värvar passningar och krossbollar med assist. Den dubbla stolpträffen blir symbolen för denna natt”.

Il Giornale 7

”Kanske kan man inte begära mer av hans match som är full av prestationer, offervilja och skott som skulle förtjäna ett bättre öde. Istället träffar han i ett slag stolpen två gånger och förtvivlar”.