Utvisslad & utbytt

Pato sågas – Zlatan hyllas: ”Var den ende som sprang”

1 av 2
FOTBOLL

MILANO. Utvisslad av de egna fansen.

Sågad i de italienska tidningarna.

Pato får låga 4 av 10 i betyg av Gazzetta dello Sport.

Zlatan får däremot 6.5 och beröm.

För två veckor sen spelade Zlatan fram Pato till två mål när Milan slog Chievo. Men efter det har mycket handlat om irritationen och brist på samspel mellan anfallsduon.

– Jag tycker inte att Pato gör en så dålig match. Jag tog ut honom för att det var andra som jag ville ha in.

Så sa Max Allegri efter den tunga förlusten mot Juventus. Milans tränare försvarar sitt beslut att vänta länge med bytena. Pato togs ut och Inzaghi kom in med bara en kvart kvar.

– Enligt mig förtjänade vi inte att förlora i dag. Men visst, vi gör för många misstag i offensiven, medger Allegri.

Zlatan missade lägen

Även Zlatan Ibrahimovic stod för flera missar och hade inte marginalerna på sin sida och inledde matchen med ribbträff. Samtidigt fick han inte mycket vettigt att jobba med. Efter matchen var Zlatan märkbart ur humör och gav inga intervjuer alls. Då hade han dessutom hållits kvar för dopningskontroll.

– Det tror jag det, att de testar honom, han var den ende som sprang i Milan, säger Gazzetta dello Sports Milan-expert Alessandra Bocci.

Italiens största sporttidning går i dag hårt åt Pato och uppmärksammar även det faktum att han blev visslad åt av Curva Sud när han gick ut. Brassen får låga 4 av 10 i betyg. Zlatan får 6,5 och enligt tidningen var han en av de bästa i Milan, tillsammans med Alessandro Nesta. Gazzettan skriver i dag dock att Zlatan håller på att få samma roll som ett tag i Inter – och även i svenska landslaget. Laget slår upp otacksamma långa bollar till honom och hoppas att han löser saker på egen hand nu när samspelet med Pato haltar.

Rädd för att peta Pato

Även Corriere dello Sport, den näst största sporttidningen, ger Zlatan 6,5. Pato får 5 i betyg och hårda omdömen där med.

Den mycket kända TV-profilen och Milan-experten Carlo Pellegatti är öppet kritisk till att Filippo Inzaghi inte får mer speltid och att Allegri verkar så rädd för att peta Pato.

– Det går inte att bara sätta in Inzaghi en kvart på slutet, han måste få chansen från start mer, säger Pellegatti till Sportbladet.

Enligt uppgifter bakom Milan-kulisserna är Inzaghi extremt frustrerad och även Zlatan uppges vara störd över att man inte får till ett mer kontinuerligt fungerande anfallsspel.

Ovanpå allt annat är Milans president, Italiens premiärminister Silvio Berlusconi, åter i blåsväder med en ny kvinnoaffär. För en gångs skull var också Berlusconi ovanligt tystlåten efter matchen. Allt han sade var:

– Den som vinner talar, den som förlorar är tyst.

ARTIKELN HANDLAR OM