”Man kan inte lämna Ibrahimovic ensam med fyra försvarare”

Ronaldinho kritisk

FOTBOLL

MILANO. Kritiken mot tränare Max Allegri växer.

Inte bara utifrån utan även inom Milan.

– Man kan inte lämna Ibrahimovic ensam med fyra försvarare, säger Ronaldinho.

Efter förlusten mot Juventus i lördags kväll har kritiken mot hur Max Allegri lade upp taktiken vuxit. I tidningarna fick han låga betyg för sin tränarinsats. Medan Juventus tränare Luigi Delneri fick mycket höga 8 av 10 i betyg i Gazzetta dello Sport fick Allegri bara låga 5.

”På viss nivå är hans Milan inte tillförlitligt”, skriver tidningen.

”Vi kan inte spela så”

Ronaldinho spelade inte i helgen. Men han fanns på plats på San Siro och såg matchen och uttrycker nu kritik. Han menar att framför allt anfallsspelet inte fungerar och att Zlatani lördags kväll hade en omöjlig uppgift. Ronaldinho fyller därmed på den negativa kritiken mot Pato, även om denne inte nämns vid namn.

– Man kan inte lämna Ibrahimovic ensam med fyra försvarare. Så kan vi inte spela, säger Ronaldinho till Gazzetta dello Sport.

Möter Real på onsdag

Även i det stora fotbollsprogrammet Controcampo i går kväll debatterades kring hur bra Zlatan och Pato egentligen fungerar som anfallspar. Också Allegris taktik ifrågasattes. Medan alla är överens om att Milan fått en sympatisk tränare som skapar bra stämning så vet man också att den stämningen försvinner om laget inte vinner. Frågan om Allegri har rutinen för att leda en klubb som Milan ställs nu på sina håll av fotbollstyckarna och även kritiska fans. Och om det blir förlust mot Real Madrid på onsdag kväll kommer den att ställas igen.

De 3 senaste Zlatan–klippen

ARTIKELN HANDLAR OM