Zlatan kritiserar sig själv och hela laget

”Vi måste hitta en bättre balans”

FOTBOLL

MILANO/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic är kritisk mot både sin egen och Milans start på säsongen, trots att laget finns med i toppen av Serie A.

Svensken kräver nu en rejäl förbättring inför matchen mot Real Madrid i morgon.

– Jag vill göra bättre ifrån mig. När du kommer till ett nytt lag förväntar du dig väldigt mycket. Du vill vinna. Men vi är bara i början och jag tror att vi måste hitta lite bättre balans, säger Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic lämnade vinstmaskinen Barcelona för ett titeltörstande Milan i somras. Trots en fullt godkänd start på säsongen säger svensken att det finns betydligt mer att hämta.

”Jobbar för att bli bättre”

– Vi jobbar på att förbättra balansen i laget. Framförallt på mittfältet. Boa (Kevin-Prince Boateng) spelar lite annorlunda nu och är mycket mer disciplinerad. Nu får vi dessutom tillbaka (Massimo) Ambrosini och (Mathieu) Flamini är frisk så vi har bra valmöjligheter men vi måste jobba på lösningarna för det offensiva mittfältet.

Väntade du dig mer av Milan när du kom hit?

– Det är 30-31 matcher kvar. Vi jobbar hårt för att bli bättre, vi måste hitta en balans.

Ibrahimovic är också kritik mot sin egen start på säsongen, trots fyra ligamål och tre fullträffar i Champions League.

– Jag vill göra bättre ifrån mig. När du kommer till ett nytt lag förväntar du dig väldigt mycket. Du vill vinna. Men vi är bara i början och jag tror att vi måste hitta lite bättre balans.

Vad säger du om din egen roll?

– Jag kan spela både inne i och utanför straffområdet, det beror på vem jag spelar med. Om jag spelar med Pippo (Filippo Inzaghi) är jag inte i straffområdet speciellt mycket men med Dinho (Ronaldinho) är det en helt annan sak. Det beror på den andra spelarens kvalitér.

”Fri att spela som jag vill”

– Men det känns bra. Jag är fri att spela som jag vill i systemet och försöker att hjälpa mina lagkamrater. Men vi måste fortfarande lära känna varandra bättre och förstå hur varje spelare spelar.

Nu hoppas svensken på en uppryckning både för laget och honom själv mot Real Madrid. Milan ligger tvåa i grupp G på samma poäng som Ajax och måste slå Real Madrid om de ska ha chansen att ta hem gruppsegsern.

– Mot Real måste vi göra precis tvärtom mot vad vi gjorde i den första matchen. De dominerade, vi var slöa men inte så dåliga. Lyckligtvis finns det en andra match och vi ska göra bättre ifrån oss än för två veckor sedan och bevisa att vi är lika starka som Real. Om inte starkare, säger Ibrahimovic.

ARTIKELN HANDLAR OM