Zlatan kan tvingas tillbaka till Barcelona

Uppgifter i Spanien: Milan är inte tvingat att köpa svensken efter säsongen

Foto: AP
FOTBOLL

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic lämnade Barcelona med en bitter sorti.

Nu kan han tvingas tillbaka till klubben – om Milan vägrar köpa ut honom.

”Det finns ingen paragraf i avtalet som tvingar Milan att fullfölja affären” skriver den spanska tidningen Sport.

I mitten av augusti blev en konflikt med Barcelonas tränare Pep Guardiola och Zlatan Ibrahimovic, 29, allt tydligare.

Både Zlatan och hans agent Mino Raiola gav Guardiola öppet hård kritik för sättet att hantera Ibrahimovic och en flytt framstod allt mer som den enda möjliga utvägen.

En förlustaffär

Det blev Milan, det blev en rejäl förlustaffär för Barceona (35,9 miljoner euro enligt klubbens egna uträkningar) och det blev ett lånekontrakt över ett år med köpoption därefter på tre års kontrakt till.

Att Milan inte skulle fullfölja uppgörelsen och köpa ut Ibrahimovic efter en säsong avfärdades som omöjligt och Milans ägare Silvio Berlusconi och vice president Adriano Galliani gjorde klart att Zlatan kom till klubben för att stanna. Att det första året var en låneperiod hade skattetekniska förklaringar, enligt den italienska klubbens representanter.

”Finns ingen klausul”

Men i dag skriver den spanska tidningen Sport att Barcelonas nya styrelse, som höll en uppmärksammad stämma för två veckor sedan där man bland annat bestämde sig för att ställa den förra styrelsen inför rätta, inte betraktar delen av avtalet där Milan ska köpa ut Ibrahimovic som tvingande.

”Avtalet visar att AC Milan har en köpoption på Ibrahimovic från den 1 juli 2011 och att alla parter förväntar sig att så ska ske. Men det finns ingen klausul som tvingar italienarna att genomföra affären” skriver tidningen Sport som tagit del av uppgifterna i avtalet.

Inte obligatoriskt att köpa

När avtalet skrevs menade Barcelonas ordförande Sandro Rosell att ett köp av Zlatan Ibrahimovic var obligatoriskt för Milan, något som alltså inte stämmer.

Återstår att se hur Ibrahimovic skulle bli välkomnad i Barcelona efter att ha lämnat med en konflikt med Pep Guardiola och av Rosell utsetts till ”klubbens sämsta affär i historien”.

De 3 senaste Zlatan–klippen

ARTIKELN HANDLAR OM