Zlatan bad laget om ursäkt för bråket

Slogs med lagkamrat – slipper böter: ”Stämningen är inte på topp i Milan”

1 av 2 | Foto: MAGNUS LIAM KARLSSON
Zlatan Ibrahimovic hamnade i slagsmål med lagkamraten Onyewu på gårdagens träning. Efteråt valde han att be om ursäkt både till tränaren och laget. Men händelsen väcker rykten om grupperingar och dålig stämning i laget.
FOTBOLL

MILANO. Zlatan bad i går om ursäkt för bråket på träningen. Först till tränare Allegri, sen till sina lagkamrater.

En gest som uppskattas av Milans ledning.

Samtidigt kommer uppgifter om att Onyewu tar brassarnas parti – mot Zlatan.

Det blir inga böter för Zlatan Ibrahimovic och Onyewu för bråket på träningen. Sent i går kväll fick Sportbladet via kontakter i Milan veta att vice presidenten Adriano Galliani beslutat att inte bötfälla spelarna. Annars hade de fått betala rejäla böter som skulle gått till Fondazione Milan, klubbens välgörenhetsorganisation.

– Ibrahimovic har dessutom bett Allegri om ursäkt och sedan oss andra, säger en person i Milan.

Zlatan ska ha gått självmant till tränaren och sagt att han var ledsen för det inträffade. Allegri ska då ha uppmanat honom att även be lagkamraterna om ursäkt. Gesten uppskattas av Milans ledning. Det är oklart om även den amerikanske försvaren bett om ursäkt.

”Lite ful och hård”

Det står dock klart att det var Onyewu som började bråket då han flög på Zlatan och tog ett nackgrepp på honom.

– Ibra blev av med bollen och gjorde en glidtackling som var lite ful och hård. Men inget extremt, säger en person som var närvarande.

Tiotalet medspelare, med Ambrosini i spetsen, var framme och lyckades till sist skilja de två åt.

– Onyewu har varit så mycket skadad. Han kanske reagerade så kraftigt för att han blev rädd, säger en Milan-källa.

Det finns dock också de som säger att Onyewu tar de brasilianska spelarnas parti – mot Zlatan. Dennes uttalande om att han känner sig mer fri när han spelar med Inzaghi än med brassarna har inte uppskattats av Pato, Ronaldinho och Robinho.

God vän med brassarna

Onyewu är känd som en lugn person. Men han är också mycket god vän med Ronaldinho. I förrgår kväll var han på en bjudning hemma hos brassen och där diskuterades de senaste skriverierna – och Inzaghis lyckade inhopp.

Samtidigt har Gennaro Gattuso uttryckt sig kritiskt om sina lagkamraters prestationer i media. Därför var Allegri irriterad före träningen i går och det uppges finnas en hel del spänningar och grupperingar i Milans trupp. Inget ovanligt för ett storlag men definitivt en delförklaring till bråket på träningen.

En Milan-källa säger:

– Ingen tror att Onyewu medvetet bråkade med Zlatan för att han är kompis med Ronaldinho, allt gick ju så fort. Men från vissa spelare finns irritation mot Ibra. Andra är på Zlatans sida. Alla kan inte gilla alla men stämningen är inte på topp i Milan just nu.

FAKTA

Sparkar och bråk – fler rubriker från Zlatan

15 september 2010:

Milan tränar inför mötet med Auxerre i Champions League. Då delar Zlatan ut en kraftfull spark på lagkamraten Rodney Strassers axel. Bakifrån. Strasser säger några väl valda ord. Efteråt kallar svensken incidenten för ”ett skämt”.

12 oktober 2010:

Halvtid i EM-kvalmötet Holland-Sverige. Då är Zlatan rasande på Hollands buse Mark van Bommel och tv-kamerorna visar början till ett bråk. Holländska fotbollsförbundet bekräftar senare att Zlatan ska ha sparkat van Bommel flera gånger på vadbenet och smalbenet. ”Delar man ut smällar ska man också tåla smällar”, säger Zlatan efteråt.

27 april 2006:

Zlatan ryker ihop med sin Juventus-lagkamrat Patrick Vieira på träning. En utebliven passning under tvåmålsspel får svensken att gestikulera vilt och skrika åt fransmannen - som svarar med att springa mot Zlatan och skälla tillbaka. Tränare Fabio Capello tvingas gå emellan.

Sammanställning: Lisa Edwinsson

ARTIKELN HANDLAR OM