”Ibra skapar panik hos motståndarna”

FOTBOLL

TURIN. Ilska – rätt sorts ilska.

Det är förklaringen till Milans seger mot Juventus enligt Gennaro Gattuso.

– Allegri måste avbryta träningen och varje gång det händer vinner vi, säger målskytten.

På träningen inför mötet med Juventus var Milans spelare så laddade att tränare Allegri fick gå in och göra ett avbrott för att lugna ner alla känslor.

Något som gårdagskvällens målskytt Gennaro Gattuso ser som enbart positivt.

– Vi vann nu för att vi var så arga, arga på rätt sätt. Det är ofta så laddat nu på träningen att Allegri måste gå in och göra ett avbrott. Varje gång det är så ute på Milanello så vinner vi sen, säger Gattuso.

Målet – ett skämt

Han fick med sitt mål i går lite revansch och en möjlighet att betala tillbaka till klubben för sitt uppträdande efter Milan–Tottenham. Gattuso sa dock själv sent i natt, på sitt vanliga, raka sätt:

– Mitt mål var ett skämt, skottet. Jag vet inte ens jag hur jag gjorde för att det skulle gå in.

Minst lika glad som Gattuso var Zlatan när Sportbladet mötte honom i natt.

– Jag hade lovat Gattuso i början av säsongen att ”jag ska få dig att göra mål”. Han sa ”det är omöjligt”. Men nu fick han göra ett mål, speciellt i denna match också, det är en stor match och viktigt att vinna här. Jag tycker att vi är det bättre laget, säger Zlatan.

Juve sågas

Det tycker de italienska tidningarna också. Milan får lovord i dag – medan Juventus och Delneris taktik får utstå låga betyg och många frågor om framtiden.

Högst betyg i Milan får föga oväntat Gattuso.

Zlatan får genomgående 6 och 6,5 – godkänt och väl godkänt. Han får en del negativ kritik för sin grova miss i början av matchen och för att han stundtals spelade för svårt. Men han får också beröm för att han hela tiden är med där avgörande saker händer – det är återigen han som är med och spelar fram till målet.

Tränare Max Allegri var nöjd i natt men säger:

– Vi hade rätt motivation. Men vi måste kunna avgöra tidigare.

FAKTA

Så bedöms Zlatan i dag

Zlatans betyg i dag i sex av Italiens största tidningar. Som bekant går betygen från 1–10 plus halvsteg. Betyg under 4 och över 8 förekommer mycket sällan.

Gazzetta dello Sport 6

”Får direkt en målchans men missar, störd av Traorè. I andra halvlek en typisk Zlatan-frispark och en frambröstning till Gattuso vid målet”.

Corriere dello Sport 6,5

”Klara, färdiga, gå – och han är direkt farlig, men som tur är (för Juve) kommer Traorè emellan. En inledning som lovar gott men under en lång period lämnar han inga stora avtryck. Men det är han som med sin styrka erövrar bollen som ger Milan ledningen – och som ofta skapar panik hos motståndarna. Det är inte lite”.

Tuttosport 6

”Efter mindre än tre minuter har han vid sina fötter bollen som kan ge Milan ledningen. Men han missar grovt, på samma vis som tidigare mot Juventus på Olimpico. Kanske påverkad av missen eller – som så ofta – av den här typen av stormöten så gör han en match som är av det mer färglösa slaget. Men samtidigt finns han hela tiden där: som stöd, med sina löpningar, med sina passningar. Också med sina frisparkar, som den där han får ner Buffon på marken”.

La Repubblica 6,5

”Han missar rätt mycket, sparkar till och med i luften istället för på bollen och faller ofta för frestelsen att försöka göra något spektakulärt. Samtidigt blandar han hela tiden detta med talang och genidrag”.

Corriere della Sera 6

”Inte i storform men det är han som spelar fram Gattuso. Han får en gåva av Juventus försvar redan omedelbart. Men den missade fördelen stör honom och han går lite vilse med sina konstnummer. När han kommer över det slår han till med en kanon som närapå går förbi Buffon och blir avgörande”.

ARTIKELN HANDLAR OM