Ibrahimovic: Jag sa att han skulle få göra mål

Bröstade fram till Gattusos fullträff

FOTBOLL

TURIN. Zlatan håller vad han lovar.

I går kväll såg han till att Gattuso fick göra mål – det mål som gav Milan segern mot Juventus.

– Jag sa i början av säsongen att jag skulle få honom att göra mål, säger en nöjd Zlatan till Sportbladet.

Äntligen kom den.

Segern Zlatan Ibrahimovic väntat på. För första gången fick han vinna borta mot Juventus i serie A. Båda de två tidigare bortamatcherna, för Inter, slutade 1–1. Men i går fick han och Milan sin seger – och revansch för hemmaförlusten i höstas i fjol.

– Det var en viktig match och vi var förberedda. Vi skulle bara in och visa att vi skulle vinna och dominera vilket jag tycker att vi gjorde, säger Zlatan.

Vid 23.30 i natt träffade Sportbladet honom i intervju-zonen. Zlatan kom klädd i träningsoverall inför färden med Milan-bussen hem till Milano. Han var glad över segern och nöjd med Milans spel – förutom att han hade velat se flera mål.

– Vi hade två bra lägen i första, jag och Cassano så det var skönt att den gick in.

– Kul att Gattuso fick göra mål också, vilket är ovanligt.

Du såg otroligt glad ut vid målet, du nästan kastade dig över Gattuso?

– Ja för jag sa till honom i början av säsongen att ”jag ska få dig att göra mål, oroa dig inte”. Men han sa ”det är omöjligt”. Men nu fick han göra ett mål, speciellt i denna matchen också, det är en stor match och viktigt att vinna här. Jag tycker att vi var det bättre laget.

Stämningen på topp

Zlatan tycker däremot inte att det numera betyder extra mycket för honom att slå Juventus.

– Nej, jag har spelat här förr. Men det var viktigt, mycket viktigt att vinna. Sen om det är här eller på ett annat ställe, det spelar ingen roll.

Trots ännu en Milanseger påminner Zlatan om att mycket återstår innan scudetton är i hamn.

– Ligan är lång. Men det här är en stor match, vinner vi en stor match är det alltid kul.

Efter matchen var stämningen bland Milan-folket klart uppsluppen och Zlatan håller med om att det är goda känslor som råder i det rödsvarta lägret just nu.

– Ja, det är bra, de sista veckorna har det varit bra. Sen med den här segern blir det ännu bättre. Ju mer du vinner desto bättre blir det.

Hur är det med din rygg, var larmrapporterna överdrivna?

– Ingen fara. Jag gjorde en styrkeövning och det var ingen sträckning men det var något. Men jag kände redan på kvällen samma dag att det var lugnt.

Nu väntar Tottenham?

– Det blir en svår match, men vi är Milan och det är Champions League och vi ska göra allt för att vinna, säger Zlatan och tillägger:

– Jag hoppas vi kan spela som i kväll fast sätta mer chanser.