Milan stoppar bråkbilderna

Tv-kanal uppges ha raderat film: De agerade fort och skickligt

Foto: bildbyrån (obs! montage)
FOTBOLL

MILANO/BARI. Bråket mellan Zlatan och Onyewu filmades och fotograferades.

Men Milan har hittills lyckats stoppa all spridning av bilderna.

Flera fans ska ha blivit tillsagda att radera alla bilder.

Slagsmålet mellan Zlatan och Onyewu var knappt över förrän ordern gick ut från Milans ledning: ”Inga bilder får komma ut”.

I Italien råder förundran över hur skickligt storklubben lyckats – hittills – att förhindra filmsnuttar på youtube och bråkbilder på forum eller bloggar.

– Milan agerade fort och skickligt. Vakterna på Milanello och de pressansvariga gick omedelbart ut till det 30-tal personer som fanns på plats, berättar en journalist som var där.

Drog i fötterna

Enligt flera vittnen pågick bråket i minst två minuter. Zlatan och Onyewu ska ha brottats på marken och rullat runt, runt. Samtidigt försökte Milans spelare skilja de två åt.

Bland annat ska Ronaldinho försökt dra Zlatan i fötterna och om vristerna för att få upp honom från marken.

– Mitt i allt såg det roligt ut. Jag tror inte att det skulle varit någon skandal om bilderna kom ut. Dessutom ser man att det inte var Ibra som började, säger ett vittne på plats.

Milans ledning och tränare Allegri gjorde i går på presskonferensen på Milanello, inför mötet i dag med Bari, allt för att tona ner bråket:

– Alla har pussats och kramats, allt är bra, säger Allegri.

Kommer ni att sluta ha träningar på den yttre planen som alla kan se nu?

– Nej, varför det? Vi vill att fansen ska kunna se våra träningar ibland. Det som hände var inget konstigt, det händer hela tiden.

Även om det är inställningen utåt har Milan samtidigt sett till att inga bilder eller filmer ska komma ut. SKY Sport Italia uppges ha filmat träningen.

Men filen med inspelningen från träningen ska ha raderats.

I stället gick Milans vice president Adriano Galliani blixtsnabbt ut i SKY och tonade ner det inträffade.

– Vi är många som är upprörda ifall det är så att vi gått med på självcensur. Men det är typiskt för italiensk sportjournalistik tyvärr, säger en tv-reporter.

Påtryckningar

Ingen hävdar att bråket var något riktigt allvarligt. Det som nu kommer att orsaka skriverier är om fans och medier utsätts för påtryckningar från en av världens, mäktigaste klubbar – och, ännu värre, om cheferna på vissa medier gått med på att låta bilder och filmer försvinna.

ARTIKELN HANDLAR OM