Lagkamraten avslöjar: Så hånade han Pep

Berättar detaljer om konflikten

Foto: AP
FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic lämnade som bekant Barcelona i somras efter en konflikt med tränaren Pep Guardiola.

Nu avslöjar förre lagkamraten Alexander Hleb att Ibrahmovic, öga mot öga, förolämpade Barça-tränaren.

– Han sa att till och med hans mormor hade kunnat träna det laget, säger Hleb till den tyska veckotidningen Sport Bild.

Zlatan Ibrahimovic var långt i från ensam om att ha en minst sagt frostig relation med sin tränare i Barcelona. För vitryssen Alexander Hleb var det samma sak.

Kritiserar Guardiola

Han kom till Barcelona från Arsenal 2008, men lånades ut till Stuttgart redan 2009 och fick sedan lämna den spanska storklubben, trots att han hade kontrakt till 2012.

– Jag pratade med tränare Josep Guardiola och han sa att han inte längre tänkte satsa på mig och att jag skulle leta efter en ny förening. Han hade förutfattade meningar och jag hade inte en chans att ändra på hans uppfattning, säger Alexander Hleb till den tyska veckotidningen Sport Bild.

”Zlatan fick ingen chans”

– Han är en människa som bestämmer sig för en sak och sedan håller han fast vid det. Oavsett vad som händer. Det kan man även se när det gäller Zlatan Ibrahimovic. Han kostade 650 miljoner kronor men fick knappast någon chans. Herr Guardiola har sin uppfattning och den ändrar han inte på, även om han borde tro på de orden som Ibrahimovic sa.

Hleb sätter sedan ord på konflikten mellan Ibrahimovic och tränare Guardiola när han med ett skratt berättar vad den svenske anfallsstjärnan sa till sin tränare:

– Han sa att till och med hans mormor hade kunnat träna det laget. Man kan nästan inte göra något fel med sådana spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM