BILDEN MILAN VILLE STOPPA

”Ibra är Milans stora stjärna – och han bara försvarade sig”

Klicka på bilden för större version.
FOTBOLL

MILANO. Här är bilden Milan inte ville att någon skulle se.

Zlatan Ibrahimovic och Oguchi Onyewu på marken.

Runt dem lagkamraterna som försöker stoppa bråket.

Foto: FOTO: AP
Zlatan och Onyewu.

Milan har gjort allt för att stoppa spridningen av bilder på slagsmålet mellan Zlatan Ibrahimovic, 29, och lagkamraten Oguchi Onyewu, 28.

Milan har lyckats förhindra att tv-kanalen SKY Italia publicerat sin inspelning av bråket. Klubbens vakter lyckades också förmå fansen på plats att radera sina bilder – trodde man. I går kväll fick Italiens största sporttidning, Gazzetta dello Sport, en bild från bråket. Samma bild som Sportbladet fått lov att publicera.

Försöker stopppa bråket

Den är tagen på långt håll med en mobiltelefons kamera. På marken syns två personer, runt omkring dem lagkamraterna som försöker stoppa bråket.

– Allt är utagerat, det här är något helt normalt, alla har pussats och kramats, sa Milans tränare Max Allegri häromdagen till Sportbladet

I förrgår efter matchen mot Bari träffade Sportbladet också Zlatan som var på glatt humör och gärna gav en kommentar om MFF:s allsvenska guld. Den allmänna uppfattningen i Italien är att Onyewu startade bråket och att Zlatan är oskyldig.

– Ibra är Milans stora stjärna. Och han bara försvarade sig. Men Onyewu som aldrig spelat började bråka med honom, det gillar Milan inte, säger en källa i klubben.

Bad om ursäkt direkt

Att bilderna på Zlatan och Onyewu nu sprids ses därför inte som något större problem då amerikanen anses ha startat bråket och den stora stjärnan – Zlatan – ses som mer eller mindre oskyldig. ”Ibra” var dessutom smart nog att direkt be alla om ursäkt.

Så även om Milan hellre sett att bilden aldrig kommit ut kommer klubben inte att göra något väsen av den. I morgon spelar Milan mot Palermo och på söndags väntar Inter i derbyt.

ARTIKELN HANDLAR OM