Försvarar petningen av Ronaldinho

”Han måste jobba lika hårt som alla andra”

FOTBOLL

Ronaldinho ryktas vara på väg bort från Milan efter att flera gånger ha placerats på bänken under säsongsupptakten.

Nu försvarar tränaren Massimiliano Allegri sin behandling av stjärnan.

– Han förblir en viktig spelare för oss som måste jobba lika hårt som alla andra, säger Allegri till Football Italia.

Foto: SCANPIX

Vicepresident Adriano Galliani kallade i dagarna Milans bänk för ”en miljonärsbänk” och sade att det är upp till tränaren Massimiliano Allegri att avgöra stjärnan Ronaldinhos öde.

”Coachen bestämmer”

– Vad gäller Ronaldinho så är det upp till coachen att bestämma. Att spela i en storklubb ger fördelar men också nackdelar med den interna konkurrensen, sade Galliani.

Inför morgondagens match mot Palermo försvarade Allegri i dag sina uttagningar. Han satte också press på brassen som är långt ifrån given i årets Milan.

– Ronaldinho spelade 70 minuter mot Real Madrid. I Bari, dels på grund av taktiska övervägningar kopplade till vår motståndare, petades han. Men han förblir en viktig spelare för oss som måste jobba lika hårt som alla andra.

Zlatan väntas starta

Zlatan Ibrahimovic har matchats hårt men Allegri antyder ändå att svensken kommer att starta morgondagens match.

– Vi får se vad som händer på träning men alla måste vara redo på onsdag eftersom det är den viktigaste matchen för säsongen så här långt, säger Allegri.

– Det är den viktigaste matchen eftersom den är avgörande för ställningen och framförallt kan ge oss ett bra formbesked inför derbyt.

ARTIKELN HANDLAR OM