SKYTTEKUNG

Zlatan har tagit jägarexamen

FOTBOLL

MILANO. Skyttekung på planen. Snart kanske också i skogen.

– Jag har skaffat jägarexamen, berättar Zlatan för Sportbladet.

I kväll vill Zlatan Ibrahimovic skjuta Milan till seger i derbyt mot sin förra klubb Inter. Och, om liknelsen ursäktas, Zlatan har numera även ett intresse av att skjuta, om än på ett annat sätt, bortom arenorna.

– Jag försöker att tänka på att skapa hobbies, saker att göra utanför fotbollen, säger Zlatan.

Han är intresserad av såväl fiske om jakt.

Tog den i Sverige

I Milan finns flera personer, bland andra Milans medicnskt huvudansvarige, Gianluigi Melegati, som är intresserade av fiske och har berättat för Zlatan om bra fiskevatten en bit utanför Milano. Jaktexamen ska han däremot ha skaffat i Sverige, i Lindesbergs-trakten, där hans fästmö Helena Seger kommer ifrån.

”Springer in i en vägg”

När Sportbladet i fredags fick en exklusiv intervju med Zlatan berättade han öppenhjärtigt om att han tänker på framtiden ibland, livet efter fotbollen.

– Jag försöker nu att hitta mina saker, att få hobbies, saker att göra på fritiden. Jag gillar att fiska och nu håller jag ju på med jakt också.

Ja, jag hörde det, stämmer det att du skaffat jägarexamen?

– Ja, faktiskt, det har jag, det är roligt! säger Zlatan och ler brett men blir sen mer allvarlig:

– Man försöker ju att hitta nya intressen utanför fotbollen. Jag vet att efter karriären, man springer in i en vägg. Man kan bli deprimerad.

Du har hört om gamla spelare, som Nacka, att det kan sluta tragiskt?

– Ja, det är synd. Det är lätt, du vet, man är van att vakna vid åttatiden varje dag och så åka till träningen. Du har dina kompisar där i laget, du umgås dagligen med dem. Men så en dag ska du vakna och du vaknar för ingenting, du måste själv hitta på något. Och jag menar, det är därför jag försöker att hitta det jag vill göra nu. Jag vill skapa någonting för att göra något efteråt, när det är slut med fotbollen.

Så nu tänker du jaga älg och vildsvin?

– Exakt! (stort skratt).

Och i kväll mot Inter på San Siro, då kommer Zlatan självfallet att jaga mål.

– Jag hade tre fantastiska år i Inter men nu ska jag göra allt för att Milan ska vinna.

ARTIKELN HANDLAR OM